Utazási biztosítás tengeri hajózáshoz mérföld korlátozás nélkül

utazási biztosítás

On-line utazási biztosítás kötés itt vagy kattintson a logóraÉs válassza ki vitorlázásra a „Tengerparti üdülés”, csatornahajózásra az „Egyéb” nevű terméket, utána az odautazás módját „Autóval” vagy „Repülővel”.

EUB utasbiztosítás-kötés vitorlázóinknak, lakóhajó bérlőinknek

A bérhajók kötelező felelősségbiztosítással és Casco-val rendelkeznek, de az utasok baleset-, betegség- és poggyászbiztosítása minden esetben egyénileg kötendő

A hajózás során előfordulhatnak balesetek a fedélzeten a legtávolabbi öbölben is. A mentés-felkutatás és a személyi sérülés ellátásának költségeit  pl. lakatlan öbölből a kórházba szállítást az utazási biztosító fizeti.

Magyarországon az EUB Tengerpart utasbiztosítása nyújt fedezetet a tengeri vitorlázás kockázataira Európában és a teljes Földközi-térségben mérföld korlátozás nélkül, és a tengerentúlon 12 mérföldig a partoktól.

  • Sokaknak van bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítása, de ezeknél általában a hajón történő baleset kivételnek számít és tengerentúlon nem nyújtanak megfelelő fedezetet. A kínált szolgáltatások száma és a térítési limitek is kisebbek. Gyakran a segélyvonal hívószámát sem ismerjük.
  • Az európai egészségbiztosítási kártya pedig csak TB alapellátást biztosít szerződött szolgáltatóknál, amelyek nem feltétlenül a legközelebbiek egy balesetnél.
  • Egyik legkedvesebb hajóbérlőnk családja vasárnap este hívott Mljet-sziget öbléből, hogy a skipper édesapa beesett az orrablakon a kabinba (a behúzott árnyékolót becsukott ablaknak hitte). Egy motoroson fedélzetén orvossal felkutattattuk, majd a szárazföldhöz szállították, ahonnét a mentő továbbvitte Dubrovnikba. A hajóra kapitányt kerítettünk, aki éjszakára kikötőbe vitte a hajót, másnap pedig az édesapa után. Mentésének költségét az EUB fizette volna, ha kötnek utasbiztosítást.
  • A hajózás helyszínére autóval utazóknak javasoljuk, hogy autós asszisztencia szolgáltatással is egészítsék ki a biztosítást, külföldön elakadni a legrosszabb dolog.
  • A repülővel utazóknak a járat- és poggyászkésés kárát mérsékli az Air and Cruise biztosítás.

Mi mindenképpen ajánljuk! Saját hajós útjainkhoz is (akár vitorlás, akár csatornahajós), EUB utasbiztosítást kötünk és a kárrendezési tapasztalataink is abszolút pozitívak voltak.

A szolgáltatások száma és kártérítések nagyságrendje alapján:

  • vitorlázásra 3 árkategória közül választhatnak:
    • autóval utazóknak Tengerpart Extra, Tengerpart Top vagy Tengerpart Nivó, igény esetén kiegészíthető az Autó Extra gépjármű-segítség asszisztenciával
    • repülővel utazóknak Air and Cruise Extra, Air and Cruise Top vagy Air Nivó, amely a Tengerpart csomagok nyújtotta előnyöket kiegészíti a repülési kockázatok fedezetével.
  • csatornahajózásra 3 árkategória közül választhatnak:
    • autóval utazóknak elég a klasszikus utasbiztosítás Top Extra, Top vagy Nivó, igény esetén kiegészíthető az Autó Extra gépjármű-segítség asszisztenciával
    • repülővel utazóknak Air and Cruise Extra, Air and Cruise Top vagy Air Nivó, amely a Klasszikus és a Tengerpart csomagok nyújtotta előnyöket kiegészíti a repülési kockázatok fedezetével.

Ezek az EUB Tengerpart Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítások a vitorlás és nyaralóhajózás kockázatain túl fedezetet nyújtanak a búvárkodásra (40m-ig, hiperbár-kamrás kezelésre is) és strandeszközök használatára is.

On-line utazási biztosítás kötés itt vagy kattintson a logóra! És válassza ki vitorlázásra a „Tengerparti üdülés”, csatornahajózásra az „Egyéb” nevű terméket, utána az odautazás módját „Autóval” vagy „Repülővel”.

Habár télire egzotikus vitorlás nyaralást ajánlunk, a síelőkre is gondolnunk kell:

EUB télisport utasbiztosítás-kötés síelőknek

Az EUB Télisport baleset-, betegség- és poggyász biztosítása a szolgáltatások és kártérítések nagyságrendje alapján 3 árkategóriában létezik: Sí Extra, Sí Profi és Sí Sztár.

  • Érvényes a kijelölt pályán történő síelésresnowboardozásra, szánkózásra, korcsolyázásra, motoros szánozásra.
  • Sporteszköz-fedezetet nyújt a sífelszerelésre, korcsolyára, szánkóra.
  • Tartalmazhat felelősségbiztosítást.
  • Visszatérítheti a síbérlet árát a biztosított balesete vagy kórházi tartózkoda idejére.
  • A hegyi mentés, a mentőhelikopter költségét is fedezi.
  • Igény esetén kiegészíthető az Autó Extra gépjármű-segítség asszisztenciával.

On-line utazási biztosítás kötés itt vagy kattintson a logóra! És válassza ki a „Téli sport” terméket, utána az odautazás módját „Autóval” vagy „Repülővel”.

Európai Utazási Biztosító