Hajózási térkép, pilotkönyv vásárlás irodánkban

A tengeri vitorlások és motoros hajók kötelező felszerelése a hajózási térkép és pilotkönyv, de hogy mikori, milyen nyelvű és kiadású lesz a hajónkon, azzal csak a helyszínen szembesülünk. A lakóhajókhoz pedig mindenképpen saját példányt kell vinnünk a térségre vonatkozó kiadványokból.
Készüljön fel Ön is előre a hajós nyaralására!
Irodánkban készletről tudja megvásárolni a hajózásához szükséges térképeket és pilotkönyveket.

Adria-Pilot

 

A Földközi egyéb vitorlás térségei: Az angol Imray kiadó G jelű térképei Görögország és Törökország hajózási területeit fedik le mindenféle nagyításban (a legutolsó felmérések alapján készültek, a GPS-ek pontosságával (WGS84), fóliázott felületüknek köszönhetően vízpermet állóak, hajtogatva vannak, így könnyen szállíthatók). Az Imray M jelű térképeivel hajózhatunk a Földközi-tenger egyéb térségeiben Olaszországtól Franciaországon át Spanyolországig. Különböző felbontású térképet ajánlunk, ha pl. egy szigetcsoporthoz mennek hajózni egy hétre (pl. Eoli-szigetek), vagy ha hosszabb menetekkel többet akarnak látni (pl. körbehajózni Szicíliát), vagy éppen hajó hazahozatal miatt szeretnének egy áttekintő vagy útvonal térképet. Pilotkönyvek tekintetében mindegyik országról -vagy a fontosabb hajózási térségekről külön is- van Imray pilotkönyv pl. Görögországról, de azon belül a Jón-tengeri szigetekről is, vagy Franciaországról, de külön a Korzika és Észak-Szardinia vitorlás térségről is. Mindegyik angol nyelvű, mKarib_pilotagyar nyelven nincs, mivel a hajózás nyelve az angol. Figyelem, az olasz bérhajókon általában olasz térképek és olasz nyelvű pilotkönyv van csak!

Világszerte: Az Atlanti-átkeléshez is van térképünk, amely az átkelő útvonalak távolságadatait szerepelteti. Az Atlanti-óceán szigeteiről az azonos nevű pilotkönyv és az E jelű térképsorozat szól. Az Imray sorozat lefedi a teljes Karib-térséget is: A és B jelű térkép-készletével és a Grenadától a Virgin-szigetekig pilotkönyvével. További, távolabbi vizek hajózási térképeit az Admiralty kiadótól tudunk hozni rendelésre.  Ezek hagyományos, tekercsben tárolható papír térképek.

 

 

Lakóhajózás Európa országaiban: A francia csatornahajós nyaralásokhoz a Du Breil sorozat könyveit kell megvásárolni, amelyek a hajózási térkép információi mellett a turista látnivalókat is Aquitainerészletezik 3 nyelven (angol, német, francia). Az olasz lakóhajózás során is az előbbihez hasonló a kapható útvonal térkép. Hollandiában, Németországban és Csehországban külön meg kell tanulni -mi segítünk- a hajózási térkép használatát és ezen csak térképi információ szerepel.

 

Részletes információkért, az aktuális árakért és raktárkészletért vegye fel velünk a kapcsolatot. Írásos megrendelését elérhetőségeinkre várjuk.

 

Európai Utazási Biztosító