Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Hajóvásárlás charter szerződéssel (charter management)

A jól működő hajóhasznosítási programok egyrészt komoly pénzbefektetési lehetőséget nyújtanak, másrészt a kispénzűeknek is lehetővé teszik a hajó vásárlást. Minden bérhajó valamilyen charter management konstrukcióban dolgozik.

A Kiriacoulis flottában például 2018-ban több mint 400 hajó dolgozott charter szerződéssel.

A változatos Kiriacoulis hajó hasznosítási programok előnyei:

  • A választható típusok: Bavaria, Dufour, Beneteau, Jeanneau egytestű vitorlások,  Fountaine Pajot , Lagoon, Nautitech és Bali katamaránok.
  • A hajónak Ön adhat nevet!
  • A hajók elhelyezése: 7 kiemelt hajózási térség, Horvátország, Görögország, Olaszország, Málta, Franciaország, Törökország és a Karib-tenger 28 bázisán lehetséges.
  • A hajóhoz Önnek jár: évi 6-10 ingyenhetét világszerte bármely Kiriacoulis bázison lehajózhatja! A 100% önrész programban évi 7%-12% hozamot is biztosít a hajó.
  • Nincs költség: a futamidő alatt a tulajdonosnak semmilyen költsége nincs a saját hajójával kapcsolatosan (biztosítás, kikötői díj, karbantartás stb.).
  • A futamidő: választható, min. 3 és fél év, max. 6 és fél év.
  • Fizetési feltételek: részletfizetés esetén a hajó charterbevételei fedezik a vásárláskor hiányzó összeget (53% önerőtől). Már 35% önerővel is elindítható a charterszerződés további vagy későbbi részletfizetéssel.
  • A program végén: hajóját a szerződés lejártakor új, legfeljebb 1 éves vitorlákkal kapja meg, generálisan átvizsgált, korának megfelelő állapotban.

 A Jachtgazdálkodás fogalma

Nem csak a milliomosok és a nagybefektetők lehetnek  jachttulajdonosok. Örömteli, egyben kifizetődő befektetés is lehet egyszerre a saját hajótulajdon. Ha Ön a KIRIACOULIS jachtgazdálkodás által lesz hajótulajdonos, anélkül hajózhat, hogy a biztosítás, a kikötő, a pótalkatrészek vagy a karbantartás költségei miatt aggódnia kellene. Ránk hagyhatja az összes hajóköltség és a velejáró problémák terhét. Az Ön gondja csak az, hogy megtervezi, mikor és mely bázisunknál kíván nyaralni. A hajóvásárlás és magánkézben tartása nagyon drága. Még költségesebb a karbantartása és jó állapotának megőrzése. Továbbá a tulajdonos csak bizonyos hajózási határok kötött tudja hajóját kihasználni. Amikor a KIRIACOULIS jachtgazdálkodási terven keresztül vásárolja meg a hajóját, az összes kiadást megspórolja és lehetősége nyílik arra, hogy 25 bázisunk bármelyikéről hajózzon a Földközi-térségben vagy Karib-tengeren, mialatt jövedelemre is szert tesz. Miért is ne hagyná akkor a szakértőkre  hajója üzemeltetését, akik garantálják, hogy egy jacht birtoklása nem plusz költségek és problémák forrása, hanem a plusz bevételé és az élményeké?

A folytatáshoz kattintson a részletes leírásra!

 Hagyományos horvát hajóhasznosítási program:

A hajó vásárlás saját erőből vagy valamilyen hitelkonstrukció segítségével történik.

A tulajdonosi használat megegyezés és igény kérdése, általában 2-3 hét/szezon.

A tulajdonos és az üzemeltető 65%-35% arányban osztoznak a bevételeken.

A tulajdonos a saját részéből fizeti a hajó karbantartási költségeit,  a biztosítást, az éves hajóhely díját ( fix költség),

a horvát Áfa-t (most 13%), az értékesítők jutalékát ( nettó 15% ), az időszakos kedvezményeket ( átlag 10% )

A hajók elhelyezése: Sukosán, Biográd, Vodice, Rogoznica, Trogir, Sibenik

A hajók báziskikötője a felsoroltak között évente változtatható!

 

 

Európai Utazási Biztosító