Hurrikán után

Irma hurrikán, Irma hurrikán

Irma és José nevét sokáig emlegetni fogjuk, a legutóbbi hurrikánok végigpusztították Antiguát, St.Marteen-t és a Brit Virgin szigeteket.

Ezekben a vitorlás paradicsomokban a hajók több, mint 80%-a megsérült. A többi karibi szigeten viszont minden épségben maradt! Ezek a területek: Guadeloupe, Martinique, St.Lucia, Tobago Cays, Grenada. Bár 2 hétre rá Maria, az újabb hurrikán a kis Dominica szigetét rombolta, Guadeloupe-ot pedig súrolta. Martinique-től délre érintetlen a környezet.

KubaIrmahurrikan Irma hurrikan

Hurrikán után a Nap már másnap ugyanúgy süt, a tenger is hamar lenyugszik, a pálmafák új ágakat hoznak. Az érintett bázisok helyreállítása már elkezdődött, az élet megy tovább. A hajók helyére újakat rendelnek, a Földközi térségből flottákat helyeznek át, hogy a befizetett hajóbérléseket a téli főszezonban biztosítani tudják. December 1-jével újra nyit az összes bázis St.Martin-on és a BVI-n is!

A már meglévő foglalások teljesítése érdekében az antiguai, BVI és St.Marteen-i indulási bázisokról foglalás határozatlan ideig felfüggesztésre került, átfoglalási lehetőséggel a délebbi karibi szigetekre. Ezeket a szigeteket idén egyáltalán nem érintették a hurrikánok.

A 2017-18-as téli vitorlázás ajánlott karibi desztinációi tehát Guadeloupe, Martinique, St.Lucia, Grenada szigeteiről indulással a dél-karib térség, esetleg Dél-Kuba és a Bahamák. Vagy földrészekkel arrébb Seychelles, Maldív, Thaiföld és Tahitiig bezárólag az Indiai- és a Csendes-óceán szigetei várják a vitorlázókat, a téli nyaralókat.

A hajóbérlések száma az elkövetkező hetekben várhatóan megugrik, szűkösebb lesz a szabad kapacitás. További információval készséggel állunk rendelkezésre irodánkban.

Európai Utazási Biztosító