Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Kiriacoulis S.A. – Részletesen

kiriacoulis_logo
A KIRIACOULIS CÉGCSOPORT a Hajózási és Idegenforgalmi tevékenység horizontján 1980-ban tűnt fel Mr. Stavros KIRIACOULIS vezetése alatt, aki az Igazgatósági Tanács Elnöke volt. A csoport gerincét a ‘KIRIACOULIS MEDITERRANEAN CRUISES SHIPPING COMPANY Rt. és Kft.’ alkotják.

A Csoport számos újítást vezetett be a Hajózási és Hajóztatási Iparban azáltal, hogy új piacot kreált az olyan új termékek bevezetésével, mint a flotillák, a bérhajózás, a bérkapitánnyal hajózás stb. Amellett ez az egyetlen görög csoport, amely külföldre is kiterjesztette a tevékenységét: a Karibikra, Törökországba, Horvátországba, Olaszországba és Franciaországba, 475 darab különböző típusú hajóból álló flottával. Ezek vitorlások, katamaránok és motoros jachtok, saját tulajdonban vagy kizárólagos jachtgazdálkodásában. A 26 bázis közül hetet Görögországban üzemeltetünk (Athén, Kos, Rodosz, Korfu, Lefkas, Skiathos, Paros), kettő bázis van Törökországban (Marmaris, Bodrum), kettő a Karib-tengeren (Martinique, St. Lucia), öt Horvátországban (Pula, Zadar, Biograd, Murter, Split), nyolc van Olaszországban (Grado, Elba, Puntone, Punta Ala, Palermo, Marsala, Portisco, Agropoli), új bázist nyitottunk Máltán és egyet működtetünk Franciaországban (Bormes les Mimosas). A széles földrajzi kiterjedést a nagyszámú törzsutas-ügyfelünk értékeli, akik rendszeresen élnek a Csoport nyújtotta előnyökkel.

Véget nem érő törekvésünk arra, hogy ügyfeleinknek komplett szolgáltatást nyújtsunk odavezetett, hogy más társaságokkal együttműködésben vagy éppen önállóan megszereztük a korfui 1000 férőhelyes Gouvia Marinát, a Kalamata Marinát 250 kikötőhellyel a Peloponészoszi-félsziget déli felén, a Lefkas Marinát a Jón-tengeren 600 hajóhellyel és legutóbb 650 hajóhellyel a Zea Marinát Piraeusban (Athén).

A Kiriacoulis Rt. más területeken is tevékeny a leányvállalatai által; a Mediterranean Villages Rt. az ingatlanpiaci üzletben működik, míg a Kiriacoulis Maritime Rt. 10 saját szárnyashajója menetrendszerinti útvonalon közlekedik 17 kelet-égei sziget között.
A Csoport sem a pénzt, sem az erőfeszítést nem sajnálta, hogy flottáját magas szinvonalon tartsa, a hajózási személyzet és a társaság dolgozóinak folyamatos képzését finanszírozza, és hogy a kínált szolgáltatások tökéletesítésére törekedjék, elérve ezzel mai eredményeit. Mindezen erőfeszítéseknek is köszönhetően a Csoport sziklaszilárd hitelt élvez minden érintett fél részéről. A menedzsment filozófiája arra összpontosít, hogy átölelje mindazon tevékenységeket, amelyek által az ügyfelek szükségleteit és elvárásait, illetve a szervezet céljait a lehető leghatékonyabb és költségtakarékosabb módon tudja kielégíteni, maximálva alkalmazottainak teljesítőképességét, hogy folyamatosan a tökéletesre törekedjenek.
A KIRIACOULIS MEDITERRANEAN CRUISES SHIPPING COMPANY Rt. tevékenységi területén világszerte az első szervezet, amely 1997-ben a minőségi szolgáltatások nemzetközi sztenderdje szerinti ISO 9002 minősítést elérte, mintahogyan 2002. áprilisában megkapta az ISO 9001:2000 minősítést is.
Entitásunk jólétéről szóló visszaigazolás, hogy társaságunk bevezetésre került az Athéni Értéktőzsde Paralell Piacára. A cég részvétele az Athéni Tőzsdén tovább erősítette nemzetközi működésünket a hajó és marina piacon.
A társaság részvényeseinek tőkeösszege 21.523.357 euro volt 2007. december 31-én, míg (az adózás utáni) nettó eredménye 1.105.059 euro és a 2007 naptári évi forgalma (a társaság konszolidált mérlegében) 7.814.129 euro összegű.
A mi stratégiánk az, hogy a széles nemzetközi működésből minden előnyt kihozzunk, ugyanakkor a személyes kapcsolatot és odafigyelést is megtartjuk; ez a „plusz” ügyfeleink garanciája.

Szolgáltatásaink

Saját hajóflottával rendelkezünk, melyet megbízhatóan magas színvonalon tartunk. Tapasztalt és rendkívül komoly szolgáltató csapatunk gondoskodik a hajók lehető legjobb állapotáról. Kollégáink a műszaki részlegen az Ön rendelkezésére állnak 24 órás szolgálatban a hét minden napján 25 bázisunkon: Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Olaszországban, Máltán, Franciaországban és a Karib-térségben. Ezeken a helyeken bázisirodát és pótalkatrész-raktárat tartunk fenn. Bérhajóink kifogástalan állapotúak, köszönhetően a KIRIACOULIS által nyújtott kiváló karbantartásnak. Jó hírnevünk arra épül, hogy ügyfeleinknek mindig is jobb nyaralást kínáltunk jobb felszereltséggel a világ legjobb helyein.
Nagy hangsúlyt helyezünk a személyre szóló szolgáltatásra és gondoskodásra. Embereink mindig kedvesek, közvetlenek és segítőkészek. Ők azért vannak, hogy Önre figyeljenek, és nyaralását biztosan emlékezetessé tegyék.

Jól felszerelt hajók széles választéka

Évről-évre növeljük meglévő programunk értékét, mivel új hajókat vásárolunk, a legfrissebb modelleket, folyamatosan újítjuk flottánkat. Hajóink választéka széles, 30-tól 52 lábig, 2 kabinostól a 6 kabinosig terjed. A megfelelő hajót a megfelelő áron kínáljuk Önnek. Kifejezetten úgy rendeljük hajóinkat, hogy a legújabb vitorlás, biztonsági, navigációs és kényelmi felszereléssel rendelkezzenek. A hajók bérbeadása terén nyert tapasztalatunk teszi lehetővé, hogy a hajógyáraktól nagyszámú módosítást rendeljünk (erősebb motor, több hajóablak, rollgrósz stb.) azért, hogy maximális élvezetben legyen része Önnek a hajóink fedélzetén. A családi vállalkozásban történő cégvezetésnek köszönhetően társaságunk rugalmas a közös álláspont kialakításában, mely hatékonyan növeli az ügyfelek elégedettségét, és azt sikeresen fenn is tartja. Alapelvünk az, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást reális áron nyújtsuk. Ez a törekvés nyilvánul meg az ajánlatunkban használt csoportosításban:

 • PRESZTIZS árkategóriába tartozó hajóinkat olyan ügyfelek bérlik, akik a legjobbat szeretnék bérelni, a legújabb modelleket, a legmagasabb szintű felszereltséggel, úgymint autopilot, bimini top, lejárati esővédő, melegvíz stb. Ezek a hajók legfeljebb 3 évesek.
 • A CLASS olyan hajók csoportja, melynek ügyfélköre egy „normális” hajót szeretne jó felszereléssel, és akiket kevésbé izgat, hogy a legújabb típust vigyék. Ezek a hajók maximum 5 évesek.
 • ECONOMIC csoportot azok a hajók alkotják, melyek 5 évnél idősebbek, de jól felszereltek, karban vannak tartva, és bérleti díjuk a szerényebb pénztárcájúaknak is megfelel.

Komoly háttér-szolgáltatás az Ön nyugodt vitorlás nyaralása érdekében

Meggyőződésünk, hogy mi mindent megteszünk azért, hogy hajóinkat a legmagasabb szintű elvárásoknak megfelelően tartsuk karban, mindazonáltal a hajózás minden szerelmese tudja, hogy a hajóknak sok erős igénybe vételnek kitett alkatrésze van, ami elromolhat. Abban a nem várt esetben, ha az Ön hajós nyaralása alatt történik ez, bármely okból is, még ha Ön, mint kapitány vagy netán utasai felelősek is a kialakult helyzetért, kérjük, tájékoztasson minket azonnal.
Személyzetünk behajózáskor ellátja Önt telefonszámokkal, melyeken felelős szakembereinket elérheti a nap 24 órájában a hét minden napján.
Amint értesültünk a problémáról, azon leszünk, hogy megfelelő intézkedéssel a lehető legsürgősebben elhárítsuk azt. A legtöbb térségben, ahol hajóinkon vitorlázhat, helyi műszaki személyzetünk vagy szerződéses alvállalkozóink azonnal felmérik a helyzetet, és megteszik a szükséges lépéseket. Komolyabb természetű esetekben vagy pótalkatrész hiánya esetén főbb bázisainkról mi azonnal megküldjük a hiányzó alkatrészt vagy a hozzáértő szakembert, aki megoldja az Ön problémáját a lehető legrövidebb idő alatt, hogy nyaralása zavartalanul tovább élvezhesse.

Hogyan foglaljon

Amikor Ön kiválasztotta az igényeinek megfelelő hajót, vegye fel a kapcsolatot képviselőnkkel telefonon, faxon, e-mail-ben vagy levélben. Amint ő megkapja az Ön kérését, azonnal tájékoztatni tudja a hajó foglalhatóságáról és a pontos költségekről.
Ügynökhálózatunk közvetlen hozzáféréssel rendelkezik hajóink foglaltsági táblázatához a nap 24 órájában a hét minden napján, az Interneten futtatott, fejlett szoftverünknek köszönhetően. Ha Ön még nem vagy biztos a döntésedben, de fél attól, hogy a megfelelő hajóról lekésik, opciót kérhet képviselőnktől. Ekkor a hajót rendszerint egy hétig tartjuk Önnek költségmentesen.
Ha ezen időszak leteltével sem kapunk visszajelzést Öntől, feltételezzük, hogy mégsem kéri a hajót és az Ön opcióját töröljük. Ha viszont foglalni szeretne, képviselőnk megküldi Önnek aláírásra a hajóbérleti szerződésünket.
Foglaláskor az első hajóbérleti díjrészletet képviselőknél be kell fizetnie, és mi véglegesítjük az Ön foglalását. A szerződést -az Ön példányának kivételével- aláírva visszavárjuk.
A hajóbérlet fennmaradó részletét szintén a képviselőnknek fizeti, vagy görögországi bérlés esetén fizetheti a behajózáskor. A befizetés történhet készpénzben, utazási csekkel vagy hiteles bankutalvánnyal.

Banki referenciáink:

 • General Bank of Greece: 73, Acharnon Str, 10440 Athens
 • EUROBANK: 188, El. Venizelou Ave., 17675 Kallithea. Athens
 • BNP PARIBAS: 94, Vas. Sofias Ave., 11528 Athens
 • PIREAUS PRIME BANK: 75, Vas. Sofias Ave., 11521 Athens
 • OMEGA BANK: 8, Dragatsaniou str. 10559 Athens

Hajóvezetői képesítés

Kérjük, vegye figyelembe: hajóink bérbevételének feltétele, hogy 2 főnek érvényes tengeri hajóvezetői engedélye legyen, vagy legalább az elvárásainkhoz elégséges tapasztalattal rendelkezzenek, melyről egy nyilatkozat aláírását kérjük. Horvátországban elég egy tengeri jogosítvány és egy rádiókezelői igazolvány.
Akár önállóan, akár kapitánnyal bérel, természetesen elvárjuk, hogy hajóinkra vigyázzon és tisztelje a tengert, ne szemeteljen.

Biztonsági letét

Az önálló hajóbérlésnél behajózáskor visszatérítendő biztonsági letétet, azaz kauciót kell letenni a hajó méretétől függő összegben. (Helyi kapitányunkkal történő bérlés esetén kauciót nem kérünk.) A biztonsági letét fizethető utazási csekkel, hiteles bankutalvánnyal vagy VISA hitelkártyával. A VISA kártya nem alkalmazható a hajóbérleti díj fennmaradó részletének és a kért opciók helyszíni kifizetésére.
A biztonsági letét fedezi az előre nem látható események során bekövetkező bármely kisebb károkat, melyekre a hajó biztosítása nem terjed ki. A hajó hiánytalan és hibátlan visszaadása után a letét is visszafizetésre kerül. Alternatívaként felajánljuk a vissza nem térítendő kaucióbiztosítás-kötés lehetőségét.

Biztosítás

Az összes hajónk teljesen biztosított a hajóban és felszerelésében keletkező károk ellen, mintahogyan harmadik félnek okozott kár ellen is. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a hajó biztosítása nem terjed ki az utasok és poggyászuk épségére.

Ellátás

Az élelmiszer-beszerzés egyik bázisunkon sem okoz gondot, mert az indulási kikötőkben vagy ahhoz közel szupermarketek vannak.
Ha mégis szeretne előre rendelni, töltse ki az élelmiszer-rendelési formanyomtatványunkat és minden, amit kér, megérkezésekor az Ön hajóján lesz. Kérje képviselőnktől az élelmiszerrendelési listát, és ne felejtse el azt visszaküldeni legalább 10 nappal a hajóbérlet kezdete előtt.

Mit vigyen magával

Hajóink komplett felszereltségének köszönhetően csak a ruhaneműt és a személyes holmit kell magával vinnie.
Ne feledje otthon a vászonnadrágját, pólókat, fürdőruhát, deck cipőt, rövidnadrágot, esti kimenő ruhát, törölközőt, kedvenc zenéjét, sapkát és napvédő krémeket. A szezon elején és végén vízhatlan öltözetre (vitorlásruha) is szükség lehet.
Minthogy a hajók tároló kapacitása kissé korlátozott, a ruhákat jobb sporttáskában vinni, mint bőröndben. Az optimális szervezés érdekében megköszönjük, ha érkezési idejéről a hajóbérlet kezdete előtt legalább 7 nappal előre értesítesz.
Cégünk alkalmazkodik az Ön érkezési idejéhez, bázisainkon a személyzet a szükséges időben elérhető a behajózáshoz.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a hajó és felszerelésének átadás-átvétele, ellenőrzése és az eligazítás csak a nappali órákban történhet. Amennyiben Ön naplemente után érkezik, a hajón alhat, és a hivatalos becsekkolás másnap reggel történik.

Magas színvonalú alapfelszereltség

Vitorlás felszerelés

 • Rollgénua.
 • Rollgrósz az összes hajón Görögországban, kivéve a katamaránok, Dufour 34, 40, Ovni 345, Gib’Sea 312, 352, Sun Odyssey 33.1 és némely Bavaria 38 és 44. Törökországban, Horvátországban, Olaszországban, kivéve a katamaránok és a Gib’Sea 414. Franciaországban, kivéve Ovni 385, Dufour 44 és bizonyos Bavaria típusok. A Karib-térségben, kivéve a katamaránok és Gib’Sea, Ovni, Feeling 356, 39 és egyes Feeling 416 típusok.
 • Kormánykerék az összes hajón kivéve Gib’Sea 302, 312.
 • Elektromos horgonycsörlő az összes hajón kivéve Gib’Sea 302, 312 (egyes hajókon van).
 • Lejárati esővédő az összes hajón, mely 1995-ös gyártású vagy annál fiatalabb.
 • Bimini top (napvédő szerkezet) az összes hajón a Karib-térségben, Olaszországban, Franciaországban, Horvátországban (kivéve Gib’Sea 444), Törökországban, Görögországban (kivéve Grand Soleil 37, Bavaria 31, 32H, Gib’Sea 334, 352, 312, 302 és Sun Odyssey 33.1).
 • Napvédő ponyva.
 • Felfújható gumicsónak.
 • Külmotor a csónakra (alapfelszerelés a Karib-térségben – opcionális a többi térségben).
 • Spinnaker (opcionális).
 • Tartalék tartály az összes hajón Törökországban és az összes 2003-as gyártású vagy annál fiatalabb Bavaria hajókon).

Biztonsági és navigációs felszerelés

 • VHF.
 • Log és sebességmérő.
 • Mélységmérő.
 • Autopilot a Karib-térségben, Olaszországban, Franciaországban, Horvátországban, Törökországban kivéve Gib’Sea 422, és az összes maximum 3 és 5 éves hajón Görögországban (kivéve BMB motorosok).
 • Széljelző műszerek az összes 41 láb feletti hajón és az összes katamaránon.
 • GPS.
 • Mentősziget.
 • 2 db horgony lánccal és kötéllel.
 • Minden szükséges hajózási felszerelés a helyi előírásoknak megfelelően.
 • Tengeri térképek és pilotkönyvek.
 • Rádiósmagnó (CD lejátszóval a 2001-es gyártású vagy annál fiatalabb hajókon, a Karibikon mind).

Kényelmi felszerelés

 • Elektromos hűtő.
 • Fürdőplatform (kivéve Grand Soleil 42) fürdőlétrával és cockpitzuhannyal (kivéve Gib’Sea 312).
 • Melegvíz az összes hajón a Karib-térségben, Olaszországban, Franciaországban (kivéve Sun Odyssey 28.1), Horvátországban (kivéve Gib’Sea 334), Törökországban, Görögországban (kivéve Gib’Sea 422, 364, 362, 352, 334, 312, 302, Bavaria 32H, 35H).
 • Akkumulátor-töltő és 220 V-os parti csatlakozó a Karib-térségben, Olaszországban, Franciaországban, Horvátországban, Törökországban és Görögországban a 2003-as gyártású hajókon.
 • Komplett ágynemű és konyhai felszerelés létszám szerint, főző- és evőeszközök.

További részletek és a részletes felszerelési jegyzék a Kiriacoulis magyarországi képviselőjétől, a Mérföld Yachting Kft. elérhetőségein kérhető.

Európai Utazási Biztosító