Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

map1

GOUVIA MARINA

A Gouvia Marina Korfu városától és nemzetközi repülőterétől kb. 7 kilométerre fekszik. A tengerészek már régóta úgy gondolnak a Gouvia-öbölre és kikötőre, mint természetes kapocsra az Adriai- és a Földközi-tenger között. Ugyanakkor ez egy beléptető kikötő is, ahova behajózva nyugalomra lelnek, élvezhetik a kellemes klímát és a sziget szépségeit.

A marina mindenre felkészült, infrastruktúrája és a nyújtott szolgáltatás magas színvonalú. Az új menedzsment 1996 óta üzemelteti. Teljes férőhely-kapacitása 960 hajóhely a kikötői mólók és úszó pontonok mentén, a szárazon kb. 520 hajóhely van. A kikötőhelyek maximum 80 méter hosszú és 6 méter merülésű hajók rendelkezésére állnak akár 20 évre is.

A 3500 négyzetméteres beépített területen számos különböző szolgáltatás érhető el, úgymint hajóbérbeadás, autó-motor kölcsönzés, üzletek, éttermek, kávézó, bár, Kikötői Kapitányság, üzemanyagtöltő-állomás, szupermarket, mosoda, zuhanyzók és WC. A közelben található még gyermekmegőrző, úszómedence, sportpályák, például krikett-pálya a Korfun nagy hagyományokkal rendelkező sportnak. A marina környéke is nagyon vonzó, minthogy az egész komplexum tökéletes harmóniában van Korfu hagyományos építészetével.

A marina teljes körű kikötői szolgáltatást kínál. Egy 65 tonnás hajódaru és egy 45 tonnás mobil hajólift biztosítja a hajók vízből ki- és beemelését. Továbbá egy kisebb, 5 tonnás hajólift és egy hajószállító is rendelkezésre áll. A marina a hét minden napján 24 órában működik, biztonsági cég őrzi.

Galéria

LEFKAS MARINA

Lefkas a negyedik legnagyobb jón-tengeri sziget, mely elsősorban a különlegesen szép strandjairól híres. Legnagyobb előnye a földrajzi helyzetében rejlik. Alig 50 méter hosszú híd köti össze a szigetet a szárazfölddel, könnyű elérhetőségét biztosítva az Aktio nemzetközi repülőtérnek és más úti céloknak.

A Lefkas Marina a sziget keleti felén található, a sziget azonos nevű fővárosának ölelésében, a kereskedelmi főkikötő mellett, mint város a városban.

A Földközi-térség talán legmodernebb marinája 2002-től üzemel. Férőhely-kapacitása 620 hajóhely maximum 45 méter hosszú hajók részére. A marinát ővező 70.000 négyzetméteres partszakaszon sokféle létesítmény és szolgáltatás kapott helyet, úgymint recepció (az Irányító Toronyban), hajóbérbeadás, autó- és motorkölcsönzés, orvosi rendelő, Kikötői Kapitányság, mosoda, zuhanyzók és WC, bevásárló központ különböző üzletekkel, szupermarkettel, éttermekkel, kávézókkal. Mialatt bevásárol vagy éppen eszik-iszik, csodálatos kilátás nyílik a hajókra és Lefkas szép városára. Marinánkban hotel és konferencia központ is helyet kapott.

A marina teljes körű kikötői szolgáltatást kínál. A szárazon kb. 278 hajó fér el, egy 70 tonnás hajódaru és egy 60 tonnás mobil hajólift biztosítja a hajók vízből ki- és beemelését. Tágas fedett tárolóhely is rendelkezésre áll a hajók parti tárolásához. A marinában a karbantartási és javítási munkák széles skálája végezhető el, beleértve a hajók vízalatti munkálatait is. A helyszíni vízalatti javításokra és egyéb munkákhoz búvár is igénybe vehető. A marina a hét minden napján 24 órában működik, biztonsági cég őrzi.

Galéria

KALAMATA MARINA

Kalamata történelmi városa a híres Taigetosz-hegy lábánál fekszik, a Messinai-öböl szépséges vize mossa partjait. A Messiniai-régió legjelentősebb turisztikai, kulturális, ipari, kereskedelmi és sportközpontja. A Homéroszi világítótornyok romjaira épült az ókori város. Kalamatában egyesül a modern jelen és a történelmi múlt.
A Kalamata Marina a város és a kereskedelmi főkikötő központjában található, a város szerves részeként, kilátással a Taigetoszra. A marina vendégei így egyidőben élvezhetik Kalamata ősi városának életét és szolgáltatásait is.
A modern marina férőhely-kapacitása 250 hajóhely maximum 25 méter hosszú és 3 méter merülésű hajók részére. Az összes hajóhely árammal és ivóvízzel ellátott.

A szárazon kb. 150 hajó fér el, és egy 60 tonnás hajódaru biztosítja a hajók vízből ki- és beemelését. A marina külsős műszakiakkal együttműködve teljes körű kikötői szolgáltatást kínál, itt minden karbantartási és javítási munka elvégezhető.

A marinát ővező 860 négyzetméteres beépített területen szolgáltatások sora várja a vendégeket, úgymint üzletek, irodák, bárok, étterem, hajóbérbeadás, autókölcsönzés, üzemanyagtöltő-állomás, zuhanyzók és WC. A marina a hét minden napján 24 órában működik, biztonsági cég őrzi. A recepción megérkezéskor örömmel állnak az Ön rendelkezésére.

Galéria

ZEA MARINA

Piraeus Görögország legnagyobb kikötője, minden évben turisták millióinak kiindulópontja az Égei-tenger szigeteihez, a Szaroniki-öbölbe vagy éppen Kréta szigetére. A marina előtti térség, Mikrolimanotól Piraikiig Pireaus legnyüzsgőbb, legélettelibb része, sok üzlettel. Csodás kis kikötők szép éttermekkel, kávézókkal és bárokkal nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget a szabadidőnkben.

A Zea Marina Piraeusban található, a Peiraiki-félsziget keleti felén. A félsziget határolta tengeröbölnek egy belső (Passalimani) és egy külső medencéje (Freatida) van. Az élet itt pezsgőbb, mint a többi kikötőben, köszönhetően a marinában és annak környékén lévő sok színes üzletnek. A marina 40.000 négyzetméteres partszakaszán 4.780 négyzetméteres beépített terület kínál modern és magas színvonalú szolgáltatásokat. Vannak éttermek, bárok, kávézók és sok-sok bolt. A marina közvetlen közelében sportlétesítményeket találunk, és itt áll a Haditengerészeti Múzeum is. A marina teljes férőhely-kapacitása 670 hajóhely maximum 80 méter hosszú és 6 méter merülésű hajók részére. Az összes hajóhely árammal és ivóvízzel ellátott.

A marina a hét minden napján 24 órában működik. Az athéni nemzetközi repülőtértől 45 kilométerre fekszik, míg Athén belvárosától 15 kilométerre.

Galéria

 

Európai Utazási Biztosító