Karib last minute – még 3 hely

Még 3 hely szabad a Brit Virgin-szigeteki vitorlás túrán! Irány a napfényes Karibik!
karib last minute, karib last minute, karib last minute

A Virgin-szigetek a nyaraló vitorlázók legnépszerűbb karibi vitorlás desztinációja. Kis távolságon belül elérhetőek a szebbnél-szebb szigetek, amelyek egymást védik az atlanti óceáni hullámzástól. A gyenge szeles, nyugodt vizeken a hajókról egyéb sportoknak is hódolhatunk, legyen az horgászat, kajakozás, SUP vagy búvárkodás.

dscf2293lagoon4004kab4wc alaprajz

Hajó: fiatal Lagoon 39 katamarán, melyen 1 franciaágyas és 1 egyágyas kabin még kiadó.

Vitorlázás: 2017. január 13-27. 2 hét a Virgin szigetvilágban (Tortola-Virgin Gorda-Anegada-Guana-Jost Van Dyke-Norman-Peter-Cooper-Salt, esetleg USVI: St.Johns és St.Thomas)

BVI USVI

Indulás: Budapestről 2017. január 12-én, beszállás a hajóba másnap Tortolán (BVI)

Hazaérkezés: 2017. január 28-án vagy később, opcionális hosszabbítási lehetőség a szomszédos St.Martin szigetén (jan.27-30. szárazföldi szállás és szigetprogramok)

 

Részvételi díj: hajóbérlés tapasztalt magyar hajóvezetővel 1650 EUR/fő és repülőjegy Budapest-St.Martin-Tortola-St.Martin jelenleg 270e Ft/fő áron.

A részvételi díj már tartalmazza: hajóbérleti díj 2 hétre, helyismerettel rendelkező magyar hajóvezető, hajótisztítási díj, külmotor a bocira, kaucióbiztosítási díj, BVI hajózási taxok.

Helyszíni költség: étkezés, némi kikötési díj és üzemanyag-fogyasztás a szél függvényében (a résztvevők között egyenlően elosztva), igény esetén horgász felszerelés, kajak vagy stand up paddle, St.Martin-i szárazföldi szállás.

 

Olvassa el Virgin-szigeteki útleírásunkat, nézze meg a képgalériát és jelentkezzen mihamarabb a szabad helyekért!

dscf2136dscf1995dscf2202Karib

Leírás: A Virgin-szigetek az északi szélesség 17,5-19. fokai között és Greenwich-től nyugatra, a 64-65,5. hosszúsági fokok között fekszenek. A keleti szigetek függetlenségük elnyeréséig angol fennhatóságú gyarmatok voltak, ezért nevük Brit Virgin-szigetek (BVI). Legnagyobb tagja Tortola, a leghíresebb Virgin Gorda és Jost Van Dyke. Tőlük nyugatra a dánoktól vásárolta meg az Egyesült Államok azt a pár szigetet, amelyek ma az Amerikai Virgin-szigetek (US Virgin): St.John, St.Thomas és St.Croix a legnagyobbak. A Virgin szigetek mindegyikén az USA dollár a hivatalos fizetőeszköz. A BVI-re vízum nem szükséges. Ha a csapat szeretne áthajózni az USVI szigetekre is, akkor viszont USA vízum szükséges. Az USVI az USA-nak nem társult területe, de bérhajóval történő belépés esetén B1 típusú vízumot kérnek mindenkitől a vitorlásunkon, amikor az amerikai felségvizekre átérünk, nem elégséges az ESTA típusú (csak ha kompon érkeznénk).

Európai Utazási Biztosító