Tájékoztató hajózás vs. koronavírus

Kedves Hajóbérlőink!

Nap mint nap nyomon követjük a változásokat, ez a helyzet mindenkinek új és sajnos baljós! Mindannyiunk egészsége mindennél fontosabb! Habár új ajánlatkérések és foglalások is érkeznek hozzánk a nyári és őszi időszakokra, a tavaszi hajózások foglalói természetesen a visszamondás lehetőségei felől érdeklődnek az irodánknál. Az alábbi tájékoztatással szeretnénk segíteni, a bizonytalanság érzetet csökkenteni.

Hajótulajdonos partnereink konstruktívan állnak a kialakult helyzethez: ők is segíteni próbálnak és többségük a módosítás lehetőségét még a hivatalos korlátozások bevezetéséhez sem köti. Általánosságban elmondható, hogy mivel a hajózást vagy az odajutást megakadályozó helyzet rajtuk kívülálló, elháríthatatlan okokra vezethető vissza, a befizetett előlegeket nem adják vissza, de kreditként felhasználhatóvá teszik ugyanazon hajón és bázison egy módosított időpontban a 2020-as szezonban (ha elhúzódik a járvány, akkor 2021-ben). A fennmaradó hajóbérleti díjrészletek befizetési határidejét pedig engedik kitolni. Amennyiben drágább időszakra kérik a módosítást, akkor különbözet fizetésre lehet számítani. Az új foglalások kisebb, akár 10%-os előleggel is elindíthatók, maximálisan módosíthatók és a fennmaradó díjrészlet 2 héttel indulás előtt lesz csak esedékes.

Az egyes hajótulajdonos partnereink pillanatnyi állásfoglalását készséggel lekérdezzük és megküldjük Önöknek mindenegyes konkrét, meglévő foglalásról. A június-július-augusztusi hajózások tekintetében viszont még korai kérdezni, ezekkel kapcsolatban – egyelőre – a kivárást javasoljuk.

Az irodánk elérhetősége változatlan. Amennyiben home office-ban kell folytatnunk a munkát, akkor a mobilszámainkon fognak tudni minket elérni napközben: 06 20 9190313,  06 20 5544656, info@merfoldyachting.hu. Ha nem kell otthon maradni, akkor rendesen a Márvány utcai irodánkban vagyunk (hétköznap 8-16:30h, 06 1 2252260, 06 1 2252261, 06 20 9190313,  06 20 5544656, info@merfoldyachting.hu) és emberi optimizmussal készítjük elő az útraindító információs anyagokat. Reméljük, a járvány megfékezhető lesz és a nyári hajós nyaralásokat már nem fogja veszélyeztetni!

Bármely kérdésük lenne, készséggel állunk rendelkezésükre.

Szívélyes üdvözlettel: Marosi Miléna, Mérföld Yachting

2020. március 13.

 

Kedves Hajóbérlőink!

Március 30-ától minimum 2 hétig home office-ban dolgozunk, ezért kérjük, mobiltelefon-számainkon hívjanak az irodai vezetékes számaink helyett vagy írjanak e-mailt.

További jó egészséget kívánunk!

Marosi Miléna

2020. március 26.

Európai Utazási Biztosító