Tájékoztató hajózás vs. koronavírus

Hétről-hétre egyre több az új foglalás az optimista, bizakodó ügyfelektől. Az új foglalóknak pénzvisszatérítést garantáló COVID biztosítást is tudunk ajánlani egyes flottákra.
Persze sokan kivárnak, mi sem tudjuk, mi lesz. Aki tart a külföldi utazástól, most magyarországi hajózást is foglalhat kedvezményesen.
Itt a voucher-es ügyfeleinknek írunk és foglalásra buzdítjuk azokat is, akik velünk együtt hisznek abban, hogy azért lesz nyár és hajózás!

Tisztelt Hajóstársunk!

 

2020-ban a COVID miatt nem tudtak hajózni menni és a befizetett előlegük voucher formájában felhasználásra vár hajótulajdonos partnerünknél.

Bízunk abban, hogy 2021 nyarán és őszén már megvalósulhat a hajózásuk, ami amúgy, egészségügyi szempontból a lehetséges külföldi nyaralási formák közül a legbiztonságosabb.

 

A szezon közeleg, a szabad hajók pedig egyre fogynak: az új foglalásokkal és a 2020-ról átfoglaltakkal a kétharmada már elkelt a hajóknak július-augusztusra.

Ezen hónapokban mindenki bízik, 2020-ban is ekkor lehetett nyaralni menni.

 

Javasoljuk, hogy mihamarabb váltsa be a voucherét, nehogy lemaradjon az Önnek megfelelő hajóról és időpontról.

Emlékeztetjük, hogy:

  • a voucher 2021-re szól ugyanazon flottára és sok esetben ugyanazon hajóra, kikötőből,
  • a voucher magasabb árkategóriájú időszakra ráfizetéssel felhasználható, de alacsonyabb áru időszakra nem jár vissza belőle a különbözet,
  • a voucher beváltása kockázatmentes: ha az újonnan foglalt időpontban hivatalos korlátozás miatt nem lehet utazni, a hajózás a tavalyihoz hasonlóan visszamondható, a befizetett (voucher) összeget továbbgörgetik.

 

A szabad kapacitásról (konkrét árakról és időpontokról) érdeklődjön mielőbb irodánknál.

 

Várjuk jelentkezését!

a Mérföld Yachting csapata

2021. február 01.

————————————————————————————————————————————————-
Tisztelt Hajóbérlőink!

BÚÉK 2021!

A hírek szerint bízhatunk abban, hogy 2021. nyarán és őszén már mehetünk külföldre hajózni.

Viszont a 2020-ról átfogalókkal a hajók fele el is fogyott!

Akinél voucher maradt, javasoljuk, hogy mielőbb váltsa be foglalásra (konkrét hajóra, időszakra).

Az új foglalásokat is örömmel intézzük személyesen a Márvány utcai irodánkban vagy telefonon: 06 1 2252260, 06 1 7700015, +36 20 9190313 és e-mailben: info@merfoldyachting.hu

Az új foglalások esetében egyes partnereink megelégednek 25%-30% előleggel a foglaláskor és ha mégsem realizálódhatna a hajózás határzár vagy karantén-kötelezettség miatt, voucher helyett pénvisszafizetést is ajánlanak.

Várjuk jelentkezésüket!

Kiegészítés: 

A Budapest Convention Bureau (BUD CB) folyamatosan monitorozza a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott, sokszor napról napra változó nemzetközi ki- és beutazási, illetve rendezvénytartási szabályozásokat, a legfrissebb összefoglalójuk a jelenleg érvényben lévő szabályozásokról itt érhető el: https://hcb.hu/documents/prod/Nemzetkozi-ki–es-beutazasi-szabalyozasok-rendezvenytartasi-szabalyozasok_0107.pdf

Szívélyes üdvözlettel:

Marosi Miléna, Veiner Vivien, Köröskényi Enikő, Varga Tamás

Mérföld Yachting

2020. január 05.

 

———————————————————————————————————————————————————————————-

Tisztelt Hajóbérlőink!

 

Az előszezonban kevésbé bízunk, de a 2020. évhez hasonlóan 2021. június-július-augusztus hónapjaiban biztosan mehetünk hajózni.

Őszre pedig már a legpesszimistábbak is a helyzet rendeződését jósolják.

 

Lesz nyár, és a 2020-ról átfogalókkal főszezonra már a hajók fele el is fogyott!

A nyári foglalások elindultak és egyes partnereink pénzvisszafizetési garanciát is adnak arra az esetre, ha mégsem realizálódhatna egy utazás.

Általános, hogy a foglaláskor befizetendő hajóbérleti díjrészlet is csak 25-30% közötti, a megszokott 50% helyett.

 

Kérjenek tőlünk árajánlatot, a két ünnep között is folyamatosan dolgozunk Márvány utcai irodánkban.

Hívjanak bátran kérdéseikkel is! 06 1 2252260, 06 1 7700015.

 

Mindenkinek Békés Karácsonyt és a Legjobbakat kívánjuk 2021-re!

 

Marosi Miléna és a Mérföld Yachting csapata

2020. december 22.

 

COVID-mentes 2021. évi külföldi nyaralásra a tengeri vitorlázást ajánljuk egyéni utazással.

Üdvözlettel Horvátországból, 2020. október 25.

————————————————————–

Tisztelt Hajóbérlőink!

 

Szerencsések voltak, akik június 20-augusztus 29. között hajózni mentek: a hajókon biztonságban, a szárazföldön a turisták nyüzsgésétől mentesen élvezhették a nyaralást a riasztó/riogató ellenszél ellenére. Most viszont újra beköszöntöttek a hivatalos korlátozások.

A szeptemberi hajósaink esetében:

Tekintettel a hivatalosan bejelentett határzárra és feltételezve, hogy emiatt nem fognak tudni szeptemberben hajózni menni, a nevükben automatikusan kezdeményeztük hajótulajdonos partnereinknél a hajózásuk törlését és az eddig befizetett előlegeik voucher formájában történő jóváírását. A voucher 2021-ben lesz beszámíttatható (vagy már idén októberben is, ha visszanyitják a határokat) ugyanazon hajótulajdonos partnernél. Mindenkinél kérjük, erősítse meg írásban, hogy nem utazik, nehogy olyannak is töröltessünk, aki a körülmények ellenére mégis hajózni szándékozik.

Az októberi és azutáni hajósaink esetében:

Tekintettel a jelenleg deklaráltan egy hónapig érvényes határzárra meg kell várnunk, lesz-e meghosszabbítása a hivatalos korlátozásoknak, ami a törlésre feljogosít. Ha igen, akkor kérés nélkül intézni fogjuk a vouchert minden érintett hajóbérlőnknek. Az ő érdekükben hajótulajdonos partnereinktől egyelőre kérjük a fennmaradó részlet fizetési határidejének kitolását, hogy lássuk, merre alakul a világ.

Előfoglalások 2021-re:

Ha nem lesz világvége, akkor lesz jövő szezon! Az előfoglalás is elindult, mert bízunk a jövőben. Már most sok hét foglalt a jövő évre az előfoglalók és az átfoglalások miatt. A voucherek 2021-re érvényesek, javasoljuk a mielőbbi beváltásukat, hogy még legyen választási lehetőség a hajók közül.

A korlátozások közepette kitartást kívánunk mindenkinek és jó egészséget!

 

Marosi Miléna és a Mérföld Yachting csapata

2020. augusztus 31.

Hajótulajdonos partnereink üzenik:
„Borders are open, marinas are open, bars are open, restaurants are open! Let’s sail!”
2020.06.20.

__________________________________________________________________________

Kedves Hajóbérlőink!

 

Június 2-ától felújított irodánkban újra személyesen is fogadjuk kedves ügyfeleinket. A torlódások elkerülése érdekében kérjük, egyeztessünk előre időpontot!

A külföldi hajós úticélok már nyitva vannak vagy folyamatosan nyitnak június 1-jével, július 1-jével. Már csak a magyar határnyitás az, ami kérdéses.

Míg pl.Szlovénia felől hazaérkezve már nem szükséges a 14 napos karantén, Horvátország felől még igen. Június 15-ével, legkésőbb július 1-jével ezt is fel kell, hogy oldják!

A meglévő foglalások ügyében és az új foglalások lehetőségeiről, feltételeiről készséggel adunk tájékoztatást szóban és írásban.

A járvány óta most szombattól már újra hajóznak hajóbérlőink! Készüljön Ön is! Kérjen ajánlatot!

 

Szívélyes üdvözlettel:

Marosi Miléna

2020.június 04.

 

Kedves Hajóbérlőink!

Március 30-ától minimum 2 hétig home office-ban dolgozunk, ezért kérjük, mobiltelefon-számainkon hívjanak az irodai vezetékes számaink helyett vagy írjanak e-mailt.

További jó egészséget kívánunk!

Marosi Miléna

2020. március 26.

 

Kedves Hajóbérlőink!

Nap mint nap nyomon követjük a változásokat, ez a helyzet mindenkinek új és sajnos baljós! Mindannyiunk egészsége mindennél fontosabb! Habár új ajánlatkérések és foglalások is érkeznek hozzánk a nyári és őszi időszakokra, a tavaszi hajózások foglalói természetesen a visszamondás lehetőségei felől érdeklődnek az irodánknál. Az alábbi tájékoztatással szeretnénk segíteni, a bizonytalanság érzetet csökkenteni.

Hajótulajdonos partnereink konstruktívan állnak a kialakult helyzethez: ők is segíteni próbálnak és többségük a módosítás lehetőségét még a hivatalos korlátozások bevezetéséhez sem köti. Általánosságban elmondható, hogy mivel a hajózást vagy az odajutást megakadályozó helyzet rajtuk kívülálló, elháríthatatlan okokra vezethető vissza, a befizetett előlegeket nem adják vissza, de kreditként felhasználhatóvá teszik ugyanazon hajón és bázison egy módosított időpontban a 2020-as szezonban (ha elhúzódik a járvány, akkor 2021-ben). A fennmaradó hajóbérleti díjrészletek befizetési határidejét pedig engedik kitolni. Amennyiben drágább időszakra kérik a módosítást, akkor különbözet fizetésre lehet számítani. Az új foglalások kisebb, akár 10%-os előleggel is elindíthatók, maximálisan módosíthatók és a fennmaradó díjrészlet 2 héttel indulás előtt lesz csak esedékes.

Az egyes hajótulajdonos partnereink pillanatnyi állásfoglalását készséggel lekérdezzük és megküldjük Önöknek mindenegyes konkrét, meglévő foglalásról. A június-július-augusztusi hajózások tekintetében viszont még korai kérdezni, ezekkel kapcsolatban – egyelőre – a kivárást javasoljuk.

Az irodánk elérhetősége változatlan. Amennyiben home office-ban kell folytatnunk a munkát, akkor a mobilszámainkon fognak tudni minket elérni napközben: 06 20 9190313,  06 20 5544656, info@merfoldyachting.hu. Ha nem kell otthon maradni, akkor rendesen a Márvány utcai irodánkban vagyunk (hétköznap 8-16:30h, 06 1 2252260, 06 1 2252261, 06 20 9190313,  06 20 5544656, info@merfoldyachting.hu) és emberi optimizmussal készítjük elő az útraindító információs anyagokat. Reméljük, a járvány megfékezhető lesz és a nyári hajós nyaralásokat már nem fogja veszélyeztetni!

Bármely kérdésük lenne, készséggel állunk rendelkezésükre.

Szívélyes üdvözlettel: Marosi Miléna, Mérföld Yachting

2020. március 13.

 

Európai Utazási Biztosító