Tájékoztató hajózás vs. koronavírus

COVID-mentes 2021. évi külföldi nyaralásra a tengeri vitorlázást ajánljuk egyéni utazással.

Üdvözlettel Horvátországból, 2020. október 25.

————————————————————–

Tisztelt Hajóbérlőink!

 

Szerencsések voltak, akik június 20-augusztus 29. között hajózni mentek: a hajókon biztonságban, a szárazföldön a turisták nyüzsgésétől mentesen élvezhették a nyaralást a riasztó/riogató ellenszél ellenére. Most viszont újra beköszöntöttek a hivatalos korlátozások.

A szeptemberi hajósaink esetében:

Tekintettel a hivatalosan bejelentett határzárra és feltételezve, hogy emiatt nem fognak tudni szeptemberben hajózni menni, a nevükben automatikusan kezdeményeztük hajótulajdonos partnereinknél a hajózásuk törlését és az eddig befizetett előlegeik voucher formájában történő jóváírását. A voucher 2021-ben lesz beszámíttatható (vagy már idén októberben is, ha visszanyitják a határokat) ugyanazon hajótulajdonos partnernél. Mindenkinél kérjük, erősítse meg írásban, hogy nem utazik, nehogy olyannak is töröltessünk, aki a körülmények ellenére mégis hajózni szándékozik.

Az októberi és azutáni hajósaink esetében:

Tekintettel a jelenleg deklaráltan egy hónapig érvényes határzárra meg kell várnunk, lesz-e meghosszabbítása a hivatalos korlátozásoknak, ami a törlésre feljogosít. Ha igen, akkor kérés nélkül intézni fogjuk a vouchert minden érintett hajóbérlőnknek. Az ő érdekükben hajótulajdonos partnereinktől egyelőre kérjük a fennmaradó részlet fizetési határidejének kitolását, hogy lássuk, merre alakul a világ.

Előfoglalások 2021-re:

Ha nem lesz világvége, akkor lesz jövő szezon! Az előfoglalás is elindult, mert bízunk a jövőben. Már most sok hét foglalt a jövő évre az előfoglalók és az átfoglalások miatt. A voucherek 2021-re érvényesek, javasoljuk a mielőbbi beváltásukat, hogy még legyen választási lehetőség a hajók közül.

A korlátozások közepette kitartást kívánunk mindenkinek és jó egészséget!

 

Marosi Miléna és a Mérföld Yachting csapata

2020. augusztus 31.

Hajótulajdonos partnereink üzenik:
“Borders are open, marinas are open, bars are open, restaurants are open! Let’s sail!”
2020.06.20.

__________________________________________________________________________

Kedves Hajóbérlőink!

 

Június 2-ától felújított irodánkban újra személyesen is fogadjuk kedves ügyfeleinket. A torlódások elkerülése érdekében kérjük, egyeztessünk előre időpontot!

A külföldi hajós úticélok már nyitva vannak vagy folyamatosan nyitnak június 1-jével, július 1-jével. Már csak a magyar határnyitás az, ami kérdéses.

Míg pl.Szlovénia felől hazaérkezve már nem szükséges a 14 napos karantén, Horvátország felől még igen. Június 15-ével, legkésőbb július 1-jével ezt is fel kell, hogy oldják!

A meglévő foglalások ügyében és az új foglalások lehetőségeiről, feltételeiről készséggel adunk tájékoztatást szóban és írásban.

A járvány óta most szombattól már újra hajóznak hajóbérlőink! Készüljön Ön is! Kérjen ajánlatot!

 

Szívélyes üdvözlettel:

Marosi Miléna

2020.június 04.

 

Kedves Hajóbérlőink!

Március 30-ától minimum 2 hétig home office-ban dolgozunk, ezért kérjük, mobiltelefon-számainkon hívjanak az irodai vezetékes számaink helyett vagy írjanak e-mailt.

További jó egészséget kívánunk!

Marosi Miléna

2020. március 26.

 

Kedves Hajóbérlőink!

Nap mint nap nyomon követjük a változásokat, ez a helyzet mindenkinek új és sajnos baljós! Mindannyiunk egészsége mindennél fontosabb! Habár új ajánlatkérések és foglalások is érkeznek hozzánk a nyári és őszi időszakokra, a tavaszi hajózások foglalói természetesen a visszamondás lehetőségei felől érdeklődnek az irodánknál. Az alábbi tájékoztatással szeretnénk segíteni, a bizonytalanság érzetet csökkenteni.

Hajótulajdonos partnereink konstruktívan állnak a kialakult helyzethez: ők is segíteni próbálnak és többségük a módosítás lehetőségét még a hivatalos korlátozások bevezetéséhez sem köti. Általánosságban elmondható, hogy mivel a hajózást vagy az odajutást megakadályozó helyzet rajtuk kívülálló, elháríthatatlan okokra vezethető vissza, a befizetett előlegeket nem adják vissza, de kreditként felhasználhatóvá teszik ugyanazon hajón és bázison egy módosított időpontban a 2020-as szezonban (ha elhúzódik a járvány, akkor 2021-ben). A fennmaradó hajóbérleti díjrészletek befizetési határidejét pedig engedik kitolni. Amennyiben drágább időszakra kérik a módosítást, akkor különbözet fizetésre lehet számítani. Az új foglalások kisebb, akár 10%-os előleggel is elindíthatók, maximálisan módosíthatók és a fennmaradó díjrészlet 2 héttel indulás előtt lesz csak esedékes.

Az egyes hajótulajdonos partnereink pillanatnyi állásfoglalását készséggel lekérdezzük és megküldjük Önöknek mindenegyes konkrét, meglévő foglalásról. A június-július-augusztusi hajózások tekintetében viszont még korai kérdezni, ezekkel kapcsolatban – egyelőre – a kivárást javasoljuk.

Az irodánk elérhetősége változatlan. Amennyiben home office-ban kell folytatnunk a munkát, akkor a mobilszámainkon fognak tudni minket elérni napközben: 06 20 9190313,  06 20 5544656, info@merfoldyachting.hu. Ha nem kell otthon maradni, akkor rendesen a Márvány utcai irodánkban vagyunk (hétköznap 8-16:30h, 06 1 2252260, 06 1 2252261, 06 20 9190313,  06 20 5544656, info@merfoldyachting.hu) és emberi optimizmussal készítjük elő az útraindító információs anyagokat. Reméljük, a járvány megfékezhető lesz és a nyári hajós nyaralásokat már nem fogja veszélyeztetni!

Bármely kérdésük lenne, készséggel állunk rendelkezésükre.

Szívélyes üdvözlettel: Marosi Miléna, Mérföld Yachting

2020. március 13.

 

Európai Utazási Biztosító