Túravitorlázás a Vizcaya-öbölben

Túravitorlázás a Vizcaya-öbölben

 

Szabad időszakok:

  • június 12-19. szombattól szombatig  1 hét
  • június 19-26. szombattól szombatig  1 hét.

A hajó: 2015-ös Dufour 450, 4 franciaágyas kabinos vitorlás 2 zuhany/WC-vel.

Részvételi díj: 750 €/fő/hét, mely tartalmazza: kikötői díj, fogyasztott üzemanyag, idegenforgalmi adó.

A részvételi díj nem tartalmazza: Bp. – La Rochelle – Bp. utazás, étkezés, BBP utazási biztosítás, parti programok költsége.

Odajutás: közösen vagy egyénileg, repülővel és vonattal.

Programok:
Indulási kikötőnk a nagy történelmi múlttal rendelkező La Rochelle kikötője, ahonnan a két túrán bejárjuk a Vizcayai-öböl La Rochelle-től északra és délre fekvő partvidékét. 

  • június 12-19. 1 hét észak felé indulva kb.15 mérföldet hajózva érjük el a franciák közkedvelt nyaraló szigetén, Ile de Re-n Saint-Martin kikötőjét. A nyüzsgő hangulatú kis városka  XII. században kiépült erőd rendszere a világörökség része.
    A kikötő körüli városrész sok háza szintén a XII. század hangulatát idézi, ahol számos étterem és fagyizó vár. Következő úti célunk a világ egyik legnehezebb vitorlás versenyének kiinduló pontja, Les Sables-D’Olonne.  Kis szerencsével összefuthatunk néhány igazi földkerülő csoda hajóval is, de a város hangulata is megér egy kikötést! Innen a Vie folyó torkolatánál fekvő, szardíniájáról híres halászfalu Saint-Gilles-Croix-de Viem, majd  Ile D’ Yeu szigetén Port Joinville a tonhalászok kikötője az  úti célunk. Port Joinvilleből hajózunk vissza La Rochelle-be.
         
  • június 19-26. 1 hét dél felé fordítjuk a kormányt és első kikötőnk  Ile de Oleron szigetén Le Douchet. Útközben elhajózunk a Tv- játék show-ból ismert Fort Boyard erőd mellett. A múltban élénk kereskedelmet folytató kikötő a XX. század közepére teljesen eliszaposodott és csak a szabadidős hajózás élénkülése késztette a várost a rehabilitációra. Azóta kedvelt célpont a hajósok számára, számos kiránduló és gasztro élményt kínálva. Innen tovább haladva,  a Gironde folyó torkolatában Port Medoc-ban kötünk ki. Medoc-ból akár autós kirándulást is tehetünk a közeli Bordeaux-ba. Utolsó célpontunk az osztriga hazájának is emlegetett festői Arcachon, ahonnan egy hosszabb, akár éjszakába is nyúló hajózással jutunk vissza kiinduló kikötőnkbe La Rochelle-be.

Túráinkon elsősorban a partvidék kisvárosainak, halász falvainak, természeti és építészeti szépségeinek felfedezése a cél, némi kulináris élménnyel, finom borokkal. Az útvonalak, célpontok csak iránymutatók, az időjárás függvényében változhatnak. A kikötőkből való indulásnál, érkezésnél különösen kell alkalmazkodnunk a partvidéken szokásos, akár 6-8m-es árapály ingadozáshoz! Azaz nem mindig akkor futunk ki és be, amikor szeretnénk, hanem amikor lehetséges!

A túravezetőről: http://www.tengerivitorlastura.hu/bemutatkozas/

Jelentkezés: elérhetőségeinken vagy közvetlenül a túraszervező kapitánynál Szabó Imre 06 30 4536859 szimi911@gmail.com

túravitorlázás – túravitorlázás – túravitorlázás – túravitorlázás – túravitorlázás – túravitorlázás – túravitorlázás

Európai Utazási Biztosító