Vitorlás bérlés Horvátország a COVID ellenében

A vitorlás bérlés Horvátország felségvizein újra lehetséges – április 1-jétől már turisztikai céllal is szabad a beutazás!

Bár sokan eddig is hajóztak üzleti célt megjelölve a magyar-horvát határőröknek és így mentesültek a karantén- és teszt-kötelezettség alól mindkét országban. Ez persze továbbra is fennáll.

De aki nem akarja üzleti úttal takargatni a hajós nyaralási szándékát, 2021. április 1-től könnyítésekkel érkezhet Horvátországba. A könnyítés lényege, hogy már szabad turistáskodni és a magyaroknak nem szükséges a PCR teszt a határátlépéshez. Kiváltható:

  • 48 óránál nem régebben készült antigén gyorsteszttel (10 napnál hosszabb tartózkodás esetén 10 naponta megismétlendő)
  • bármely típusú, legalább 2 héttel az utazás előtt megkapott oltás igazolásával (2 dózisúaknál mindkettő kell)
  • a betegségen átesettség igazolásával (érvényessége legfeljebb 180 nap az első pozitív teszteléstől)
  • ezek hiányában is szabad a belépés és Horvátországban kell (saját költségre) beszerezni a negatív antigén gyorstesztet (lehet PCR is) és addig önkéntes karanténben maradni vagy tesztelés nélkül 10 napot önkéntes karanténban kell eltölteni.

Az izoláció lehetséges módja a vitorlás bérlés Horvátország bármely kikötőjéből, ahol a charter hajók készen állnak a bérlőikre várva.

A teraszos éttermek nyitva, korlátozás nélkül. Hal van bőven.

A tengerparti városkákban a tömegturizmustól mentesen sétálhatunk. Maszk nem kötelező.

A nyár már szinte tele van, hiszen minden visszamondható, a befizetett előleg nem vész el. Több hajótulajdonos partnerünknél is visszafizetési garanciával tudjuk foglalni a hajókat, de ahol ez nincs, ott későbbi dátumra felhasználható vouchert adnak helyette. Osztrák partnerünkkel még egyénre szóló baleset és betegség (beleértve COVID) biztosítást is nyújtunk a hajóikhoz a foglaláskor meghatározott legénységre.

Segítünk, hogy idén már ne maradjon el a hajós nyaralása senkinek sem!

Várjuk az ajánlatkéréseket az elérhetőségeinken!

Európai Utazási Biztosító