Korfui vitorlázás kapitánnyal, kiadó kabinok

Vitorlázás a Jón-tengeren, Görögországban (Korfu és környéke)

 

Korfui vitorlázás júniusban – jelentkezz be útitársnak!

Érdekelnek Odüsszeusz legendás útjának misztikus és egyben csodálatos helyszínei? Akkor a Jón-tengeren a helyed, mely kifejezetten kis-szeles térség nyáron, különösen a híres-hírhedt meltemi uralta Égei-tengerrel szemben. Az északi Korfu és a legdélebbi Zakynthos között összesen hét egyaránt gyönyörű, de közben változatos sziget található. A térség igazán különleges és felejthetetlen nyaralás lehetőségét adja, hiszen nincsenek nehezített feltételek, a szél mindvégig partnerünk a kényelmes, olykor már ringató vitorlázásban; lassan ébredezik délelőtt, napközben gyenge-mérsékelt, majd estére teljesen eláll. Ha pedig igazi kihívásra vágyunk, akkor irány az Ördög Átjárója, a Kefallonia és Ithaka közötti szűk tengerszoros, melyben rendkívül erős, helyi szélerősödés figyelhető meg.

Időszak: 2022. június 04-11.

Útvonal: Korfu – Zakynthos – Ithaka –  Antipaxos – Paxos  – Korfu.

Útiterv:

  1. nap (szombat): Megérkezés Korfu-ra, hajóátvétel a kikötőben (Marina Gouvia), bevásárlás és azonnali indulás Zakynthosra (125 mérföld).                                      
  2. nap (vasárnap): Várhatóan a délutáni/kora esti órákban érkezés a sziget fővárosába. Városi kikötőben leszünk partfalra állva. Városnézés, éttermezés.
  3. nap (hétfő): Gyalogos kirándulás a híres Navagio Baybe  , egész napos szabad program, strandolás, snorkellezés.                                
  4. nap (kedd): Átkelés a szeles Ithaka szigetére, Vathyba (hajnali/kora reggeli indulás), délutáni városnézés, strandprogram. Éjszaka partfalra állva, vagy horgonyon (40 mérföld).          
  5. nap (szerda): Hajnali/kora reggeli indulás a „Greek caribbean”-re, Antipaxos szigetére a Jón-tenger legszebb fehérhomokos strandjai, partszakaszai várnak felfedezésre. Éjszaka horgonyon a Paralia Voutoumi-öbölben (50 mérföld).
  6. nap (csütörtök): Áthajózunk a mindössze 5 mérföld távolságra levő Paxos szigetére (Gaios Marina) Egésznapos strandprogram és városnézés a karibi térséget idéző kis szigeten (5 mérföld).                       
  7. nap (péntek): Reggeli visszaindulás Korfura. Hajóleadás, majd korfui városnézés, hiszen az első nap erre nem jutott idő (30 mérföld).        
  8. nap (szombat): A hajó elhagyása a délelőtti órákban.

A hajó átvétele/visszaadása június 04-én 17:00-tól / június 11-én 09:00-ig, kötelező visszaérkezéssel péntek délután 17:00-ig

Utazás egyénileg repülővel („olcsó” Ryanair járatok vannak Budapest-Korfu vonalon).

Ellátás önellátás a közösen bevásárolt hajókonyhából (a kikötőkben van lehetőség boltban vásárolni ; a hajón jól felszerelt konyha található ; rendszerint kihajózás előtt közösen elfogyasztott reggeli a hajókonyhából ; kikötések alkalmával éttermi lehetőség).

 

Elhelyezés 4 fő részére 2 db kétágyas kabinban és 2 fő részére emeletes ágyas kabinban (a harmadik kétágyas kabinban a skipper van).

A hajó OCEANIS 423

Felszereltsége 4 db kabin, 3 db zuhanyzó/WC, rollgénua, rollgrósz, térképplotteres GPS, autopilot, bimini top, sprayhood, elektromos horgonycsörlő, radar, generátor, inverter, fedélzeti Wi-Fi, 2.8m boci 4.5LE külmotorral, napelem.

Műszaki adatok:

Gyártási év 2004
Férőhely 8+2 fő
Kabinok száma 3 db franciaágyas kabin, 1 db emeletes ágyas kabin (+hajószalon)
Belső zuhanyzó/WC-k száma 3 db
Hosszúság 13,09 m
Szélesség 3,90 m
Merülés 2,10 m
Motor 55 LE
Üzemanyag 200 liter
Víztartály 540 liter
Vitorla felület 84 m2

A korfui vitorlázás ára : 570 EUR / fő / hét

(mely tartalmazza teljes hajóbérleti díjat + skipper díjat + transit logot, de nem tartalmazza a kikötői díjakat és az üzemanyag-költséget, utazási biztosítást, leutazást, ellátást)

Fizetési ütemezés:

  • Első részlet: 250 EUR / fő – jelentkezéstől számítva 5 munkanapon belül, átutalással.
  • Második részlet: 250 EUR / fő – indulás előtt 4 héttel, átutalással.
  • Harmadik részlet: 70 EUR / fő– készpénzben a helyszínen (transit log)

Az 500 EUR/hajó kauciót készpénzben a helyszínen összedobja a csapat (ha jól végezzük a dolgunkat ez visszajár).

Helyszíni közös költség: kb.50 EUR/fő/hét az üzemanyag-fogyasztásra és a kikötői díjakra, és az egy hétre élelmiszer nagybevásárlása max.100 EUR/fő-re szokott kijönni.

Jelentkezés a korfui vitorlázás szervező kapitány elérhetőségein:

  • mobilon +36 30 248 33 18
  • david8kiss8@gmail.com e-mailcímen
  • Facebookon

 

Az eredetileg tervezett útvonalat az időjárási körülmények minden esetben felülírhatják. 50-60 km/h-t folyamatosan meghaladó szél, extrém nagy hullámzás, és-vagy nagy mennyiségű lehulló csapadék, köd esetén a hajó nem fut ki a kikötőből! A vitorlázás minden résztvevője a saját kockázatára és felelősségére vesz részt az úton. A út ideje alatt a részvevőknek európai egészségbiztosítással vagy saját biztosítással rendelkezni kell. A hajóban a résztvevők által okozott károkat az okozónak meg kell téríteni.

Kedvcsináló útleíró cikkeink ezeken a linkeken olvashatók:

Európai Utazási Biztosító