Nyaralóhajó kikötő lánc a Tiszán és a Bodrogon

Kikötési lehetőségek a nyaralóhajókkal

 

A nyaralóhajókkal kizárólag a kijelölt helyeken, kikötőkben szabad éjszakára kikötni: úszó mólókhoz vagy közvetlenül a partfalhoz kötve. Új nyaralóhajó kikötő és megállópontok létesültek a Tiszán és a Bodrogon. A hajózó út mentén 10-20 folyamkilométerre egymástól 12m, 36m, illetve 72m hosszú pontonokat telepített a Mahart Magyar Hajózási Zrt. elsőbbségi használattal a nyaralóhajóknak, többségükön áram- és vízvételezés lehetőségével. Ezeket a mólókat mások is használhatják, amíg nincs rá nyaralóhajó érkezés. Kössünk ki mindig úgy, hogy a többieknek is jusson hely mellettünk!

Vannak meglévő magánkikötők, amelyekben vendéghelyeket biztosítanak a nyaralóhajóknak. Egyes önkormányzatok, halsütödék és halászcsárdák, borkóstolót ajánló borászatok is telepítettek megállóhelyeket.  A kikötés mindig a hajó vezetőjének a felelőssége. A biztonságos kikötési és megállási pontokról és az aktuálisan elérhető infrastruktúráról a hajóátvételnél kapunk részletes tájékoztatást a bérlési időszaknak és a választott útvonalnak megfelelően.

  • A tokaji indulási bázis Tokaj városában van a Bodrog folyó 2. folyamkilométerénél, 2 kilométerre Tokaj belvárosától, a Tisza 542. folyamkilométerétől. Autóval Budapest 230km (2,5h), Miskolc 55km, Nyíregyháza 32km.

  • A kiskörei indulási bázis Kisköre Köre kikötőjében van a Tisza 404. folyamkilométerénél. Autóval Budapest 145km (1,5h), Eger 56km, Debrecen 108km.

Távolságok a vízen:

  • Tokaj – 27,8 fkm – Sárazsadány – 24,2 fkm – Sátoraljaújhely – 14,9 fkm – Sárospatak – 37,1 fkm – Tokaj.
  • Tokaj- 25,3 fkm – Tiszabercel – 23 fkm – Dombrád – 25,3 fkm – Tuzsér – 34 fkm – Tiszamogyorós – 34 fkm – Vásárosnamény.
  • Tokaj –  25,5 fkm – Tiszalök –  11-17 fkm – Tiszadada vagy Tiszadob – 14-20 fkm – Tiszaújváros – 23,5 fkm – Tiszakeszi – 11 fkm – Tiszacsege – 23,3 fkm – Poroszló és Tiszafüred – 15,5 fkm – Sarud – 22 fkm – Abádszalók – 5 fkm – Kisköre.

A nyaralóhajók 8-15km/h sebességével hegymenetben (a folyó sodrásával szemben) lassabban, völgymenetben (a folyók sodrásával megegyező irányban) gyorsabban haladunk.

Foglaljon hajót és kérje részletes útvonalajánlatunkat a hétvégi, hétközi és hetes bérléséhez tokaji és kiskörei indulással!

Térképpel és távolság adatokkal, a lehetséges látnivalókkal a folyamkilométerekkel megjelölt kikötőpontokban segítjük hajózásának megtervezését.

A magyarországi nyaralóhajózás részleteiről olvasson tovább a honlapunkon.

Mitől bérehetőek hajóvezetői engedély nélkül ezek a hajók? Olvasson itt tovább, ha érdekli.

Konkrét árajánlatért és a szabad kapacitásért keressen minket az elérhetőségeinken.

 

nyaralóhajó kikötő – nyarlóhajó kikötő

Európai Utazási Biztosító