Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Magyarország

Nyaralóhajó Tisza – ÚJDONSÁG:

nyaralóhajózás itthon, lakóhajó bérlés, csatornahajózás már Magyarországon is

A nyaralóhajózás Európa-szerte (lakóhajózás, csatornahajózás néven) 50 éve elterjedt aktív nyaralási forma tavakon, folyókon és csatornákon. 2020-tól a Tiszán és a Bodrogon, illetve a Tisza-tavon már bárki kipróbálhatja. A nyaralóhajók vezetéséhez Magyarországon sem szükséges hajóvezetői engedély. A betanítást követően önállóan vezethetőek, biztonságos és egyszerű használat jellemzi a 8-15 km/h sebességű motoros hajókat.

A magyarországi Nicols hajó-flotta 20 db motoros nyaralóhajóból áll. 8 db 2 kabinos, 4 db 3 kabinos és 8 db 4 kabinos Nicols Estivale típusú lakóhajó, minden kényelemmel felszerelt luxus úszó apartmanok. Egy-egy hajón 2-10 fő nyaralhat. Barátok, párok, családok, csapatépítő tréningek szereplői mind megtalálják az igényeiknek megfelelő hajóméretet.

A nyaralóhajók felszerelése: A nyaralóhajók újak, a belső berendezésük exkluzív. Fűthető kényelmes kétágyas kabinokban alhatunk. Mindegyik hajóban van 2 db meleg vizes belső mosdó kabin zuhanyzóval és elektromos öblítésű WC-vel. A 9-11 négyzetméteres, tágas nappali körben panorámás, benne a konyha és étkező szalon a legmodernebb kivitelben komplett ét- és főzőkészlettel felszerelt: 220 literes kombi hűtőszekrény, gáztűzhely sütővel és grill funkcióval, 2 tálcás mosogató. Süthetünk-főzhetünk, ha így tartja kedvünk. Teríthetünk a szalonasztalon vagy étkezhetünk a kerti bútorokkal berendezhető hátsó fedélzeten egy árnyékoló alatt. Az elülső fedélzeten napozhatunk, a hajó orrába kiülhetünk –itt napernyőt nyithatunk. A személyes holmink és a magunkkal vitt élelmiszer elhelyezésére bőven találunk beépített szekrényt, pakolóhelyet.

A hajón menetközben 12V folyamatos áramellátás van USB és szivargyújtós csatlakozással (mint egy autóban). A legtöbb kikötőben van 230V-os parti csatlakozási lehetőség, hogy éjszakára a hajó 230V-os konnektoraiban is legyen áram. Egyelőre légkondicionálás nincs a hajókban (nem is szokás), 12V-os ventillátorok gondoskodnak a felfrissülésről és sötétítő függönyökkel beárnyékolhatjuk a nappalit, az ablakokon átszellőzik a hajó. Este még tévézni is lehet (DVD lejátszó is van). A kabinokban az ágyakat egy személyes és dupla ágyneművel, összetolt és széthúzott ágyakkal is kérhetjük. Párna, párnahuzat, paplan, paplanhuzat, lepedő és törölköző jut minden utasnak. A hajókban 750-1150 literes víztartályból folyik a fürdésre, mosdásra, mosogatásoz, főzéshez, WC öblítéshez használható víz. Úszás, strandolás után a fürdőlétrán tudunk visszamászni a hajóba, a kokpit zuhannyal a hátsó fürdőplatformon is letusolhatunk.

A lakóhajók üzemanyaggal tankolása, illetve a szennyvíz leszippantás a helyi személyzet feladata, nem az ügyfélé. A hajózás során fogyasztott üzemanyaggal visszaadáskor, a motorüzemóra-számláló állása alapján történik az elszámolás. A hajók beépített motorja 50-80 lóerő teljesítményű. A felső, külső kormányállásból a legkönnyebb vezetni a hajót, bimini top van a fejünk felett a nap és az eső ellen. Vagy kormányozhatunk belülről. A manőverezést külön orrfordító segíti. Az önálló navigációban a papírtérkép mellett tablet is segít és a telefonunkra letölthető NaviBoat alkalmazás. A hajó helyzetét diszpécser-szolgálat kíséri figyelemmel, 0-24 órában hívhatók.

A választható nyaralóhajók:

 • 2 kabinos nyaralóhajó max. 6 főre Nicols Estivale Quattro (6 db bérelhető Kisköréről, 2 db Tokajból)
 • 3 kabinos nyaralóhajó max. 8 főre Nicols Estivale Sixto (2 db bérelhető Kisköréről, 2 db Tokajból)
 • 4 kabinos nyaralóhajó max. 10 főre Nicols Estivale Octo (4 db bérelhető Kisköréről, 4 db Tokajból)

Bármelyiket is foglalja -akár Kisköréről, akár Tokajból- felszerelésük és működésük azonos. A 20 hajóból 12 hajón már légkondicionáló is van.

Élet a hajón: Hajóról minden más és még szebb, mint eddig ismertük. Napi pár óra hajózással településről településre kormányozhatjuk úszó apartmanunkat a természet lágy ölén. Napközben hajózhatunk, napozhatunk, fürödhetünk, horgászhatunk. A nyaralóhajózásra kijelölt térségben áram- és vízvételezést biztosító kikötők sora várja, hogy estére bekössünk. Hajónkat kikötve bicikliről, kenuval vagy gyalogosan felfedezhetjük a környéket, a helyi látványosságokat: természeti, építészeti, egyházi és régészeti látnivalókat, kilátókat, múzeumokat és kiállításokat, strandfürdőket és élményparkokat, szabadtéri előadásokat és koncerteket. Mindeközben a kulináris élvezetekről (tájborok és halspecialitások) híres csárdák és pincészetek gondoskodnak.

A nyaralóhajózás első magyarországi helyszíne: Tisza folyónk Kisköre és Vásárosnamény közötti szakasza 284 folyamkilométeren beleértve a 127 négyzetkilométer felületű Tisza-tavat, hozzá a Bodrog 51 folyamkilométere a tokaji torkolatától a szlovák határig.

Amitől Európa-szerte különleges a kelet-magyarországi régió: a sárospataki Rákóczi-vár, Sátoraljaújhely főtere és drótkötélpályája 2 hegy között, a Bodrog-zug, Bodrogkeresztúr gólyái és zsinagógája, borospincék, benne Tokaj „szőlővesszejének nektárja”, halsütödék és halászcsárdák, a tiszadobi pontonhíd nyitása, átzsilipelés Tiszalökön és az erőmű megtekintése, Tiszaújváros termálfürdője, Poroszlói Ökocentrum, Abádszalók és Tiszafüred strandjai és nyári fesztiválja, természetvédelem alatt álló területeink és élőviláguk.

Az indulási kikötők:

 • Tokaj városában a Bodrog 2. folyamkilométerénél, 2 kilométerre Tokaj belvárosától, a Tisza 542. folyamkilométerétől. Autóval Budapest 230km (2,5h), Miskolc 55km, Nyíregyháza 32km.
 • Kisköre a Tisza 404. folyamkilométerénél. Autóval Budapest 145km (1,5h), Eger 56km, Debrecen 108km.

A tiszalöki zsilip megnyitásával 2022-től one-way hajózás is lehetséges lesz: tokaji átvétel és kiskörei visszaadás, kiskörei átvétel és tokaji visszaadás 150 EUR felárért. Visszaút a taxival extra.

A nyaralóhajózás nem öncélú hajózás, hanem a vízi út menti szolgáltatások folyamatos igénybe vételének lehetősége. Minden vízparti és partközeli településnél lesz megállópont. Ez lehet szezonálisan telepített úszóponton vagy partfalhoz kikötés lehetősége, a Tisza-tónál jól felszerelt hajókikötők sora. Többségüknél víz- és áramvételezési lehetőséggel. A kikötési lehetőségekről itt olvasson tovább.

Útvonal ajánlataink Kisköréről:

A kiskörei bázis a Tisza 404. folyamkilométerénél található, és innen Tiszalökig hajózhatunk a Tisza 518. folyamkilométeréig oda-vissza egy hét alatt kényelmesen, beleértve a Tisza-tó nyaralóhajóval látogatható Abádi- és Sarudi-medencéjét. Jellemzői inkább: strandolás, kerékpározás, horgászat, kulináris élvezetek a tradicionális csárdákban.

 • Kisköre – Abádszalók – Sarud – Tiszaörvény/Tiszafüred – Poroszló – Tiszacsege – Tiszaújváros – Tiszadob/Tiszadada – Tiszalök és vissza.
 • One-way út esetén: Kisköre – Kisköre – Abádszalók – Sarud – Tiszaörvény/Tiszafüred – Poroszló – Tiszacsege – Tiszaújváros – Tiszadob/Tiszadada – Tiszalök – Bodrogkeresztúr – Sárospatak – Tokaj.

Útvonal ajánlataink indulással Tokajból:

A tokaji bázisról 3 irányban indulhatunk egy hét folyamán: a Tiszán az 542. folyamkilométertől Tiszalök 518. folyamkilométeréig hajózhatunk le völgymenetben, hegymenetben a Felső-Tiszán Vásárosnamény irányában Tiszabercel érintésével Dombrádnál, az 592. folyamkilométernél fordulhatunk, és jut időnk felfedezni a Bodrogot a tiszai torkolatától, Tokajtól számított 51 folyamkilométer hosszan Sárospatakon át Sátoraljaújhelynél az országhatárig és vissza. Jellemzői inkább: borászatok, pincészetek és halsütödék, a Bodrogon kifejezetten kulturális, a Felső-Tiszán elsősorban természeti látnivalók.

 • Tokaj – Sárazsadány – Sárospatak – Sátoraljaújhely és vissza,
 • Tokaj – Tiszalök és vissza,
 • Tokaj – Tímár – Szabolcs – Tiszabercel – Dombrád és vissza.
 • One-way út esetén: Tokaj – Sárospatak – Bodrogkeresztúr – Tiszalök – Tiszadob/Tiszadada -Tiszaújváros – Tiszacsege – Poroszló – Tiszaörvény/Tiszafüred – Sarud – Abádszalók – Kisköre – Kisköre.

Kérje részletes útvonalajánlatunkat a hétvégi, hétközi és hetes bérléshez Tokajból és Kisköréről! Térképpel és távolság adatokkal, a lehetséges látnivalókkal a folyamkilométerekkel megjelölt kikötőpontokban.

Bérelhető időszakok: Úszó szállásunk fűthető, kora tavasztól késő őszig lehetővé teszi a vízi életet. A szezon május 1-jével kezdődik és október 31-ével zárul. Választható egy- vagy többhetes, hétközi és hétvégi bérlés. Turnusváltási napok:

 • a heti bérléseknél péntek vagy szombat. Hajóátvétel kezdő nap 15-18h között, hajóvisszaadás utolsó nap reggel 8-9h között,
 • a hétvégi bérléseknél hajóátvétel péntek 15-18h között, hajóvisszaadás hétfő reggel 8-9h között vagy választhatóan vasárnap 16-17h között,
 • a hétközi bérléseknél (minihét) hajóátvétel hétfőn 15-18h között, hajóvisszaadás péntek reggel 8-9h között.

Az egy hétnél rövidebb bérlés csak június végéig és szeptembertől lehetséges. A hajóátvétel és betanítás minimum 2 órán át tart, így kell kalkulálni a megérkezést a hajókhoz! A nyaralóhajó átvételi betanításról és a hajóvisszaadásról itt olvasson tovább.

Kedvezmény-rendszer: A hajóárból kedvezmény jár a gyermekek után, a nyugdíjasoknak, a következő évi előfoglalásra és több hajó együttes foglalására. Maximális kedvezmény 15% (kivéve előfoglalás és last minute). Az állandó kedvezményeket árlistánkban részletezzük. A lehetséges aktuális kedvezményekről érdeklődjön irodánkban, amikor már foglalni kíván.

A hajóbérleti díj a választott hajótól és a szezontól függ. Elő- és utószezonban alacsonyabb a hajóár, a főszezonban a legmagasabb. Az árlistát, benne a hétvégi, a hétközi és a heti árakkal itt is elérheti. Minimum 2 fő vezetheti a hajókat (betöltött 21 és 16 éves kortól) és legfeljebb a maximális férőhely-kapacitás szerinti létszámban tartózkodhatnak rajtuk. Az egész hajó bérleti díját ki kell fizetni (mint egy autóbérlésnél). De minél többen bérlik, annál több felé oszlik. A külföldön bérelhető lakóhajók is ugyanennyibe kerülnek. Ami olcsóbb, az idősebb hajó vagy más méretű, típusú. Európa-szerte 1500 nyaralóhajóból választhatunk, ezek szintén hajóvezetői engedélymentesen vezethetőek. Miért vezethetők hajóvezetői jogosítvány nélkül a nyaralóhajók (lakóhajók, csatornahajók)? Itt olvasson tovább.

A hajóbérleti díj tartalmazza: hajóbérlés a megadott időszakban, az indulási kikötő kikötési díja, ágynemű, konyhai felszerelés, törölköző, konyharuha, 1 autó ingyenes parkolása az indulási kikötőben, útvonaltérkép. A szolgáltatás 2021-től szálláshely-szolgáltatásként kerül kiszámlázásra. Az árak euroban vannak megadva, de fizethetők forintban a szerződéskötés napján érvényes MNB középárfolyamon. A fennmaradó díjrészlet 6 héttel az indulás előtt esedékes.

Mit nem tartalmaz: utazás, ellátás, idegenforgalmi adó, hajótisztítási díj, üzemanyag-fogyasztás, kikötési díj idegen kikötőben (ha van), víz- és áramfogyasztás, autóparkolás (az 1. autóra ingyenes) és amit nem írunk, hogy tartalmazna. A hajózás időtartamára kauciót szükséges letétbe helyezni 1500 EUR/Quattro, 2000 EUR/Sixto,Octo. Kaució az autóbérlésnél is van, ez minden esetben a hajó CASCO önrésze. „Kis gáz, kis kár” – egy hajómanőverezéssel kapcsolatos jó tanács Európa-szerte akár hajóvezetői jogosítvánnyal, akár nélküle bérelhető vízi járműről van szó. De nincs mitől tartani: 3 gumi védőcsíkkal, 16 pufferrel körben védett a hajótest és motoros orrfordító segíti a manőverezést.

Kötelező extrák, bérelhető opciók:

 • hajótisztítási díj 2022.ben ingyenes
 • idegenforgalmi adó kb.500 Ft/fő/éj
 • fogyasztott üzemanyag/motorüzemóra (4700 Ft) 11,5 EUR/Quattro, (5800 Ft) 14 EUR/Sixto,Octo
 • felnőtt bicikli lakattal 40 EUR/hét (max. 4 db ajánlott/hajó, mert magunktól vesszük el az életteret), de szabadon vihető saját bicikli is
 • gyermek bicikli 35 EUR/hét
 • gyerekülés biciklire 10 EUR
 • autóparkolási díj egy autónak díjmentes, Kiskörén fedett parkolóban 2000 Ft/nap
 • háziállatfelár 40 EUR/állat
 • váltás törölközők 12 EUR/fő
 • váltás konyharuha 4 EUR/szett
 • gáz barbecue 40 EUR/hét
 • inverter 10 EUR/hét
 • napozó matrac ár lekérésre
 • Wi-Fi ár lekérésre
 • one-way felár 49.000 Ft (min.1 hetes bérlés esetén)
 • reptér-marina transzfer (ár lekérésre), transzfer a bázisok között 60.000 Ft (1-8 főig).

Az opció-árak euroban vannak megadva, de fizethetők forintban a hajóátvételkor érvényes MNB középárfolyamon.

Próbálja ki Ön is!

Kérje konkrét árajánlatunkat elérhetőségeinken és információt a még szabad kapacitásról!

Az oldalon szereplő tartalom a saját szellemi tulajdonunk, csak előzetes írásos engedélyünkkel közölhető, használható fel.

nyaralóhajó Tisza – nyaralóhajó Tisza – nyaralóhajó Tisza – nyaralóhajó Tisza – nyaralóhajó Tisza

Tokaj

Kisköre

Indulási kikötők!
Indulási kikötő Bp -től távols. Időtartam Útvonal Megtett út Zsilipek száma Menetidő/hét
Kisköre 145km 1,5h Kisköre - Abádszalók- Tiszafüred - Tiszacsege - Tiszaújváros - Tiszadob - Poroszló - Kisköre 230km 0 29h
Tokaj 235km 2,5h Tokaj - Sárospatak - Sátoraljaújhely - Bodrogkeresztúr - Tiszalök - Szabolcs - Dombrád - Tokaj 250km 0 31h
Európai Utazási Biztosító