Adriai kedvcsináló

Horvátország bázisunk

Az Adria és Te?

1999-ben, első prospektusunkban ezzel az írásunkkal mutattuk be az adriai vitorlázást. A lényeg azóta sem változott.

Marosi Miléna és Varga Tamás vagyunk, 20 éve hajóskapitányok. Az Adriai-tenger horvát szigetvilágába invitálunk Téged.Távol a szárazföldi túristák sisere hadától mintegy ezer lakatlan, vagy már a görögök óta ismert festői sziget sora várja, hogy flottánk egyik hajóján Te is felfedezd. Hívogat a nyáron 22-25 Celsius fokos tenger, a hétágra sütő nap, az  ezerarcú történelmi városkák, vagy éppen a kabócáktól zengő  Virágok-szigete és a  Kornátok, az egyik legszebb horvát természetvédelmi terület.  Olyan helyekre is eljuthatsz hajóinkon, ahol tényleg csak a madár jár. Megismerkedhetsz az öreg halásszal és a tengerrel :-)

Lehet, hogy jártál már a tengerparton. Ez más lesz. Szebb, ugyanakkor összehasonlíthatatlan. Együtt választjuk meg, hol fürödjünk, hol kössünk ki, és hol ébredjünk. Delfinek, kárókatonák és sirályok lesznek az útitársaink. Más vitorlásokról mosolyogva integet a többi hajós: „Mi már tudunk valamit. Örülünk, hogy Te is itt vagy.”

Arra megyünk, amerre a kedvünk tartja. Vitorlázunk, ha fúj a szél. Ha eláll, békésen ringatózunk a vízen, fürödhetünk a hajóról, búvárkodhatunk egy öbölben, vagy beröffentjük a motort és besiklunk az első kikötőbe. A hajón mi is megfőzhetünk: tintahalat, polipot, garnélarákot, hajós lecsót, s mi szem-szájnak ingere.

Mire a nap a tengerbe bukik, egy újabb hangulatos kisváros parti éttermében fogyasztjuk az estebédünk. Aki még bírja, belevetheti magát az éjszakai élet nyüzsgésébe.

Lehorgonyozhatunk éjszakára egy öbölben is. Csillagokat számlálva iszogatunk a fedélzeten. Távolabbi úticélokat kijelölve naplemente után a lágyan simogató parti szélben a világítótornyok útmutatása alapján navigálunk.

Egyedülállóan izgalmas érzés, ha Velencébe érkezünk meg hajónkkal. Átkeltünk az Adriai-tengeren és a gondolák hadát kerülgetve kötünk ki a Szent Márk térrel szemben, a Szent Giorgio-sziget jachtkikötőjében.

Tisztálkodni a hajón is lehet, a hajó fürdőszobájában, vagy reggel és este a marinákban, mely jachtkikötő-rendszer teljes hosszában behálózza a horvát partszakaszt.

A hajózás amúgy kortalan, kisgyermekeseknek és kutyásoknak is nyugodt szívvel ajánljuk.

Egy hét adriai hajózás alatt annyi élménnyel gazdagodhatsz és oly mértékben felüdültök, mintha több hétig nyaraltatok volna. Ha egyszer eljössz velünk vitorlázni az Adriai-tengerre, akkor még sokszor vissza fogsz térni.

Nem csak Horvátországban hajózhatunk vagy az Adriai-tengeren. Távolabbi kalandozásra is lehetőség nyílik. Megismerkedhetsz a Földközi-térség szépségeivel és színeivel. Hajótulajdonos partnereink világszerte azonos minőségű flottákkal várnak.

Ha még nem rendelkezel hajóvezetői engedéllyel, a hajóhoz bérelt magyar kapitánytól az út során észrevétlenül elsajátíthatod a hajózás fortélyait, a partmenti navigáció alapjait. Ha mindez megtetszik, és a gordiuszinál egyszerűbb csomókat kötsz, Te is lehetsz kapitány. Tengeri hajóvezetői tanfolyamtúráinkon horvát vezetői engedélyt szerezhetsz. Oktatótúráink célja, hogy olyan kapitánytársakat képezzünk, akik szeretik és tisztelik a tengert, felelős biztonsággal tudnak hajózni nem csak az Adrián.

Mi már nagyon szeretjük a tengert. Nyaralj Te is hajóval az Adrián vagy válasz távolabbi vitorlás úti céljaink közül!  Még nem béreltél tőlünk? Kérd meggyőző árajánlatunkat! Törzsutasaink töretlen bizalmát ezúton is köszönjük.

Hogyan és mikor foglalj?

Ha már tudod, hogy kb. hányan, mikor és merre hajóznátok, árajánlatban ismertetjük Veled a legkedvezőbb lehetőségeket. Minél előbb keresel meg minket, annál biztosabb, hogy jó áron, jó hajót, jó helyre fogsz tudni bérelni tőlünk. 1 hétig tartjuk Neked a hajókat, hogy dönthess, élsz-e a lehetőséggel vagy más megoldást keressünk. Foglaláskor a hajóbérleti díj 25-50%-a fizetendő és aláírjuk a hajóbérleti szerződésedet, melyben a hajóbérlés és szolgáltatásunk konkrét feltételei szerepelnek. 4-6 héttel a hajóbérlet kezdete előtt befizeted a fennmaradó részletet, megkapod a pontos útraindító információt. Irodánkban saját tapasztalatainkkal, útvonal ajánlatokkal, térképekkel, pilotkönyvekkel tudunk segíteni a tervezésben. A bázison behajózáskor fizethetők az extrák és az opciók. Itt készpénzzel vagy hitelkártyáról letétbe helyezed a kauciót, esetleg kaucióbiztosítást kötsz, s a hajó szakszerű átadás-átvétele után már csak rajtad múlik, hogy felejthetetlen élményekben részesítsd a csapatodat. Ha a hajót időre és eredeti állapotában visszaadod, kauciódat is visszakapod. A hajóbérlés során is számíthatsz ránk, bár reméljük, hogy mindig a jó tengerész kellő gondosságával hajózol hajóinkon. Várjuk újabb foglalásodat!

Hajók minden igényhez!

Egytestű vitorlások:
Széles a választék a 28 és 56 láb közötti vitorlásokból minden vízterületen. A hajók kezelése egyszerű (rollgrósz, kokpitba hátravezetett kötélzet segít), felszerelésük sztenderd (rollgénua, elektromos horgonycsörlő, GPS, autopilot stb.) és komfortos (melegvíz, belső zuhanyzók/WC-k, napvédő bimini top, lejárati esővédő, fűtés stb.). 2, 3, 4, 5 és 6 kabinos vitorlásainkból választhatsz. Típustól függően a szalonban is kialakítható plusz fekhely. Minél újabb, annál szebb egy vitorlás. De partnereinknél még az idősebb hajók is megbízhatóak.

Katamaránok:
A többtestű vitorlás hajók tágasabbak, és csekély merülésük lehetővé teszi, hogy sekély vizeken is járhass velük. A hullámzást, a dőlést kevésbé érzik meg az arra érzékenyek, ha katamaránon vitorláznak. Kikötésnél két motorjával jól manőverezhető, de két helyet foglal el a kikötőben. A szalonja panorámás. 35 és 62 láb közötti méretűeket bérelhetsz, vásárolhatsz tőlünk.

Motoros jachtok:
A sebesség szerelmeseinek ajánljuk motorosainkat 20 és 58 láb közötti méretben. 30 csomóval (mérföld/óra) és kis merülésének köszönhetően sok helyre eljuthatsz egy motoros fedélzetén, csak ne felejts el benzinkutat kötni mögé (a fogyasztás 20-200 liter/óra típustól függően)! A motorosok belseje komfortos, általában 4-6 főre tervezték. A motorozáshoz hullámmentes víz kedvez, ezért a legjobb időszakok hamar elkelnek.

Konkrét paraméterek:
Egy katalógusban sem lenne elég hely, hogy az ajánlott flották egyes hajótípusai alaprajzaikkal és jellemzőikkel mind szerepeljenek. Típuson belül is változhat, hogy a hajó tulajdonosa mi mindennel szerelte fel hajóját. Ezért javasoljuk, hogy ha egy hajó megtetszik, kérd konkrét ismertetőnket róla. Megküldjük Neked alaprajzát és paramétereit. Döntésedet összehasonlító táblázatokkal, tapasztalatainkkal, konkrét hajófotókkal tudjuk segíteni, akár bérelsz, akár vásárolsz tőlünk.

Galéria

A tengeri hajózás költségei

Hajóbérlés önállóan vagy kapitánnyal

TÉTELEK HOL
Hajóár: Listaár mínusz kedvezmény. Mérföld Yachtingnak kp.-ben vagy átutalással, forintban vagy euroban.
Hajóár tartalmazza: csónak, konyhai felszerelés, ágynemű (kiv.Olaszo., Franciao.)
Hajóár nem tartalmazza: hajótisztítási díj, külmotor a csónakra, leutazás, ellátás, hajóvezető, fogyasztott üzemanyag, kikötői díjak, szgk. parkolási díj, turistaadók, Nemzeti Park belépők, ki- és bejelentkezés díja és biztosítás kiterjesztés felségvíz elhagyása esetén.
Kötelező extrák:

 • hajótisztítási díj 0-240 EUR/hajó (hajómérettől függően)
 • helyi turistaadók (vízum, üdülőhelyi díj) 1-3 EUR/fő/éj
 • tranzit log (pl.Töröko.) 85-120 EUR/hajó
Helyszíni költség. Egyes hajóknál a Mérföld Yachtingnak hajóárral együtt előre fizetendő.
Opciók: (nem kötelező, igény szerint)

 • külmotor a csónakra 50-100 EUR/hét
 • gennaker 150-200 EUR/hét
 • hajóvezető 100-180 EUR/nap +ellátás
 • hostess 100-150 EUR/nap +ellátás
 • védőháló a korlátra 0-150 EUR/charter
 • legénységváltás felár 0-200 EUR/legénység
Helyszíni költség. Egyes hajóknál a Mérföld Yachtingnak hajóárral együtt előre fizetendő.
Kaució: 9000-3500 EUR (hajómérettől függően). Helyszíni letét kp.-ben vagy bankkártyáról lenyomat.
Kaucióbiztosítás, ha köthető: 90-400 EUR és egyes hajóknál helyszíni kisletétet is kérnek 80-750 EUR Helyszíni költség. Egyes hajóknál a Mérföld Yachtingnak hajóárral együtt előre fizetendő.
Üzemanyag-fogyasztás: 150-250 EUR/hét/vitorlás hajó Helyszíni költség.
Kikötés díja: (hajómérettől függ)

 • lehet jachtkikötő 60-200 EUR
 • lehet városi kikötő, telepített bója 30-80 EUR
 • lehet lakatlan öböl 0 EUR
Helyszíni költség.
Leutazás:

 • saját autóval, autópályadíj kb.50 EUR/oda-vissza Horvátországba
 • bérelt mikrobusszal
 • repülővel
Helyszíni költség, egyéni szervezés.
Parkolási díj: 40-80 EUR/hét/szgk. jachtkikötőben Helyszíni költség.
Ellátás: levitt vagy helyi alapanyagokból hajóban főzéssel vagy étkezés a helyi hangulatos éttermekben Helyszíni költség.
Lehetséges kedvezmények:

 • több hetes bérlés esetén 5-15%
 • több hajó bérlése esetén 5%
 • törzsutasainknak 5%
 • Boat Show alkalmával 5%
 • előfoglaláskor (előző év dec.31-éig) 10-15%
 • last minute foglaláskor (30 napon belüli ind.) 10-35%
Hajóárból.
Európai Utazási Biztosító