Mérföld Yachting Kft.
1012 Budapest, Márvány u. 17.

Hívja irodánkat!

+36 1 225 2260
+36 20 919 0313

Afrikai vitorlázás: Kenya-Tanzánia, Pemba és Zanzibár

Kelet-Afrikában kombinálhatjuk az óceáni vitorlázást igazi trópusi szigeteknél és egy izgalmas afrikai szafarit.

Egy 4 kabinos katamarán várja utasait 14 napos álomnyaralásra az Indiai-óceánon. Kenya Yacht Club, Kenya Yacht Club, Kenya Yacht Club

Foglalható időszakok: 2017. július-augusztus, 2017. december-2018. január-február, 2 hét választható turnusokkal.

Már foglalható konkrét időszakok:

 • 2017. július 05-19.
 • 2017. július 21-augusztus 04.

Túraterv 2017. július 05-19.:

 1. nap: Érkezés a mombasai reptérre, VIP transzfer hideg sörrel, üdítőkkel Diani beachre (40km)  ahol a hajó horgonyoz. Segítséggel a hajóra pakoljuk a csomagjainkat, elhelyezkedünk, kipihenjük az utazást. Kis séta az óceánparton, ismerkedés a szűk környezettel. Este a Forty thieves beach bárban töltjük az időnket koktélokat szürcsölve, miközben az Indiai óceán a lábaink előtt hever.
 2. nap: A hajón elfogyasztott reggeli után a reggeli dagállyal kihajózunk a korallzátonyok mögé, és déli irányt veszünk a tanzániai határ felé, ahol a Kisite-Mpunguti Marine National Parkot látogatjuk meg. A parkban delfinlesen veszünk részt, fürdünk velük, majd a türkizkék óceáni homokpadoknál a korallok kozott snorkelezünk. Shimoni faluban kijelentkezünk Kenyából, majd a Shimoni-i kikötőben alszunk.
 3. nap: Reggeli indulást követően Pemba szigetén a célunk Wete kisváros. Itt bejelentkezünk Tanzániába. Délután egy kis séta a városban, majd a hajón vacsorázunk.
 4. nap: A parton egy kisbusz vár minket reggel, majd egy órás autózással a Ngezi dzsungel erdőbe látogatunk, ahol egy órás séta alatt az idegenvezetőnk bemutatja az erdő élővilágát. Az erdőn autóval áthaladva az Aiyana szállodában ebédelünk közvetlenül az óceánparton, szemben a híres óceán alatti hotellel. Az ebédet óceáni fürdés, pihenés követi, majd lassan visszaindulunk a hajóra. Útközben mangót, banánt, passiógyümölcsöt, és friss ananászt vásárolunk a helyiektől.
 5. nap: Ismét autóba ülünk, majd Chake Chake városba látogatunk, ahol a helyi kikötő csodálatos panorámájú óceán fölé nyúló éttermében ebédelünk, majd a helyi piacon csavargunk egy kicsit, ajándékokat, gyümölcsöket vásárolgatunk. Este a hajón vacsorázunk, és alszunk.
 6. nap: Wete városától búcsúzunk, de Pemba szigetén maradva a Fundu gap-on áthaladva (öböl bejárat) egy mesébe illő öbölben töltjük a délutánt, és az esténket.
 7. nap: Ma a kontinens felé hajózunk Tanga városba, ahol a Tanga yacht club vendégszeretetét élvezzük. Csendes, biztonságos város, teljes nyugalomban sétálgatunk. Este kijelentkezünk Tanzániából, hogy másnap reggel utunkat vegyük Kenya felé.
 8. nap: Kényelmes reggeli után indulunk Kenyába, ahol ismét Shimoni kikötöjébe érkezünk, hogy bejelentkezzünk Kenyába. Délután a régi rabszolgabarlagot nézzük meg, majd egy kis séta Shimoni faluban.
 9. nap: Hajnali indulással Diani beachre érkezünk dél körül, majd kishajóval a közeli korrallzátonyon töltjük az időnket snorkelezéssel, hófehér homokos parton pihenéssel.
 10. nap: Mombasai városnézést iktatunk be a programunkba autóval. Igazi afrikai nagyváros a jellegzetes afrikai illatokkal, színekkel. Egy igazi kenyai kávé a plázában, egy afrikai fűszerpiac, a híres elefántagyarak. Izgalmas napnak nézünk elébe!
 11. nap: Kényelmes ébredést követően a bátrabbak a helyi halászok hajóiról élvezhetik az óceánt, míg a többiek a városban shoppingolhatnak, alkudozhatnak ajándékvásárlás közben. Este a Miky’s club lát minket vendégül vacsorára, majd egy igazi vérpezsdítő afrikai discoban folytatjuk az esténket.
 12. nap: Vasárnap a helyieknek a szünnap. Ilyenkor a beach-en buliznak, táncolnak, beszélgetnek, fociznak. Élvezetes látvány, akár be is kapcsolódhatunk egy strand röplabda, vagy akrobatikus játékba.
 13. nap: Két napos Safari túrára indulunk a Tsawo-East nemzeti parkba. Teljes ellátással privát kisbuszban csodáljuk az állatok közelségét, szinte a lehelletüket érezve.
 14. nap: A szafari masodik napja.
 15. nap: A repülőgép indulástól függöen állítjuk össze a napot. A reptéren kint kell lenni két órával előbb, + az út biztonsága megkívánja az előtte 1,5-2 órával indulást, így ennek figyelembevételével indulunk Diani beach-ről. A repülőtéren fájdalmas búcsút veszünk, és megbeszéljük mikor jöttök legközelebb.

Túraterv 2017. július 21-augusztus 04.:

 1. nap Érkezés július 21-én a Nairobi-i repülőterére, ahol a privát szafari kisbusz vár minket. A repülőtérről egy 4 napos All inclusive safarival érkezés Diani beach-re.Első nap első éjszaka Amboseli Nemzeti Park. Szállás: Sentrim Camp Lodge közvetlenül a Kilimanjaro lábánál.
 2. nap Tsavo West National Park Szállás: Sarova Salt Lick Game Lodge. Egy nagyon különleges felejthetetlen hangulatú szálloda. Az állatok közelsége lenyűgöző .
 3. nap Tsavo East National ParkSzállás: Ashnil Aruba Lodge. Egy igazán elegáns luxus camping, kínálva a kenyai érzést. Ellátás a safari alatt teljes.A szafarik alatt a járműben az ásványvíz korlátlanul fogyasztható. Az éttermekben az étkezések alkalmával rendelt italokért kell csak fizetni. A járművet a safari teljes időtartalma alatt csak a Ti használjátok.
 4. nap Érkezés Diani beachre, beköltözés a katamaránba.
 5. nap Egy éjszakai pihenő után reggeli indulás a vitorlás luxus katamaránnal Tanzániába, Zanzibárra. Az első kikötő Shimoni, ahol egy éjszakát töltünk, és kijelentkezünk Kenyából.
 6. nap Shimoniból indulva Tanga város kikötőjébe érkezünk, ahol bójára állva a hajón alszunk.
 7. nap Tanga városból Zanzibár irányába vitorlázunk a sziget NW-i részére, ahol lehorgonyzunk, és az éjszakát itt töltjük.
 8. nap Reggeli indulással Zanzibár városba hajózunk, a célállomásunkhoz. A nyaralás célállomása Zanzibár város kikötője.
 9. nap Napközben megismerjuk a várost, a Jozani dzsungel erdőt, a Freddy Mewrcury éttermet, fűszerpiacot, és számtalan érdekességet, pl. búvárkodunk.
 10. nap Zanzibáron töltjük.
 11. nap Zanzibáron töltjük.
 12. nap Zanzibáron töltjük.
 13. nap Zanzibáron töltjük.
 14. nap A nyaralás végén a repülő Zanzibárból Nairobiba repít vissza minket, onnan pedig Magyarországra.

Az álomnyaralás teljes költsége 1650€/fő + vízum Tanzániába és Kenyába 100€/fő + repülőjegy kb. 600-800€/fő. A túra ára tartalmazza a VIP transzfert a repülőtérre és vissza, a katamarán, a kapitány, az üzemanyag, hajó takarítás, hajó biztosítás, magyar nyelvű idegenvezetést a hajón és a kikötői díjakat. Az ásványvizet, sört, üdítőket, gyümölcsöket, az étel alapanyagot az ebéd, a reggelik és a vacsorák elkészítéséhez a hajón, a szafari árát szállással és All inclusive ellátással. A mombasai kirándulás úti költségét, az autót, a komp díját és az üzemanyagot (autó/6 utas)

Egyéb költségek: igény szerinti nemzeti parkok belépői, éttermi vacsorák, shoppingolás, autó/motor bérlés (Pemba szigetén a kisbusz bérleti díja 150 €), magyar idegenvezető Zanzibáron, és minden egyéb költség, ami nem szerepel a nyaralás költségei között.

Összegezve: kb. 2350-2550€/fő-ért egy 14 napos All inclusive álomnyaralás élhető át az Indiai-óceánon, izgalmas afrikai szafarival kombinálva!

A programok sorrendjét, idejét, időtartamát a biztonságos hajózás érdekében a kapitány bármikor megváltoztathatja!

Minimális utaslétszám 3 fő, maximális 8 fő vendég. Kenyába sárgaláz oltás ajánlott, Tanzániából érkezve pedig kötelező! Kenya Yacht Club, Kenya Yacht Club, Kenya Yacht Club

A hajó egy Fountaine Pajot Orana 44 típusú katamarán 4 franciaágyas-kabinos 4 fürdővel:

Orana 44    

Ajánlatkérés és további részletek az elérhetőségeinken.

Indulási kikötők!

Diani Beach

Az odajutáshoz több légitársaság közül is választhatunk. Nairobiba repül a Lufthansa, a Quatar Airways, az Air France/KLM is.

Nairobi-Mombasa között szafari jeep transzfer. A tanzániai Zanzibárnak is van nemzetközi repülőtere.

 

 

Kenyát  az Egyenlítő szeli ketté, ezért trópusi meleg van két évszakkal, melyek az esős és a száraz évszak. Csapadék áprilistól júniusig jellemző a délkeleti monszun miatt. A tengerparton átlag 30°C a hőmérséklet. Kenyában a nap akár 12 órán keresztül is süt.

A hajózási főszezon július-augusztus és az évvége, decembertől februárig tart.

Diani beach - Shimoni (kilépés Kenyából)- Tanga (belépés Tanzániába)- Wete (Pemba) - Chake-Chake (Pemba) - Zanzibar one-way

Kérjen ajánlatot!

Please leave this field empty.
Facebook Youtube Hírlevél