Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Baleári-szigetek

Tengeri vitorlázás, vitorláshajó bérlés: Baleári-szigetek

Kedvcsináló: videónk Mallorca-i és Ibizai hajózásról.

A Baleári-szigetek Európa és Afrika között félúton fekszenek, a Földközi-tenger nyugati medencéjében, a 39. és 40. szélességi fokok között (Korfuval egy magasságban). A Francia Riviérától 200 tengeri mérföld, Barcelonából 120 tengeri mérföldre.

A szezon áprilisban indul és októberben ér véget. Nyáron zsúfolt, de kikötő és horgonyzóhely-probléma akkor sem szokott lenni. Hajóval Mallorca és Menorca partjai több napos látnivalót ígérnek. Miután körbekerülték, látogassák meg Cabrera Nemzeti Parkját és egy hosszabb menettel Ibizára is eljuthatnak. Rendkívüli lehetőség a Baleári-és Kanári-szigetek közötti hajózás (1100 tengeri mérföld). Novemberben a Kanári-szigetekhez, márciusban a Földközi-térségbe vissza lehet hajózni a charter hajókkal önállóan, 3 hét alatt, nagyon kedvező áron. Van lehetőség Barcelona mellől a spanyol szárazföldről, Roda di Bara kikötőjéből is hajót bérelni, így 100 mérföld nyílt tengeri hajózás után érkezhetünk meg a Baleári-szigetekre.

 

Mallorca hajóbérlés Baleári, Mallorca hajóbérlés Baleári

Palma de Mallorca

Porto Colóm

Ibiza

San Antoni de Portmany

Indulási kikötők!

A fő szigetek Mallorca, Menorca és Ibiza repülővel Budapestről, Bécsből, Barcelonából közvetlenül vagy átszállással érhetőek el. Mallorca szigetére a Wizzair csütörtökönként és vasárnaponként repül Budapestről, a Ryanair keddenként és szombatonként Pozsonyból. Ibiza a Wizzair új desztinációja szombatonként! A fő szigetek között belső repülő- és kompjárat is üzemel.

A Baleári-szigetek jellemző széljárása nyáron DK-i, de gyors változást követően északi, északnyugati, nyugati szél is fújhat. A tengeráramlás és az árapály szintváltozás elenyésző mértékű.

Palma de Mallorca - Portals Vells - Cabrera - Pto. Petro - Pto. Cristo - Pto. Colom - Colonia de Sant Jordi – Palma
Palma de Mallorca - Puerto de Andraitx - Pto. de Soller - Pto. Pollensa - Pto. Colom - Cabrera - Colonia Sant Jordi - Palma
Palma de Mallorca - Pto. Andraitx - Binirrás - San Antonio - Formentera - Ibiza - Tagomago – Palma
Palma de Mallorca - Colonia Sant Jordi - Porto Cristo - Cala Turqueta - Mahón - Cala Covas - Cabrera - Palma
Ibiza - Alicante - Cartagena - Almería - Gibraltar - Casablanca - Agadir - La Palma - Gomera - Tenerife - Gran Canaria - Fuerteventura - Lanzarote
Európai Utazási Biztosító