Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Azori-szigetek

Tengeri vitorlázás, vitorlás hajóbérlés: Azori-szigetek

Az Azori-szigetek Portugáliához tartozó szigetcsoport az Atlanti-óceánon. A szigetcsoport az északi szélesség 36°-40° és a nyugati hosszúság 24°-31° között helyezkedik el. Európához közelebb, Lisszabontól mindössze 1500km-re találhatóak, további 3900km ide Észak-Amerika. A 9 fő sziget 3 csoportot alkot: nyugaton Corvo és Flores, középen Faial, Horta, Pico, São Jorge, Graciosa és Terceira, keleten a São Miguel és Santa Maria szigetek fekszenek. Egy hét alatt a központi szigeteket fedezhetjük fel bérhajóval. Az indulási bázisról 100 mérföldes óceáni hajózással a nyugati és a keleti szigetek is elérhetőek. Valamennyi sziget bazaltvulkán. A legmagasabb, 2351 m-es tűzhányó Pico szigetén található. Érdemes kirándulásokat is tennünk az egyes szigeteken. A sok csapadékot kapó babérlombú erdőket legelők és vadregényes vulkáni táj váltja. A szigetek nagy valószínűséggel már az ókori karthágóiak számára is ismertek voltak, de hivatalos felfedezésüket 1427-ben Gonçalo Velho portugál hajóskapitányhoz kötik. Az Azori-szigetek virágkorát a XIX. században, a fejlett transzatlanti hajózás idején élte, a repülés térhódításával jelentősége lecsökkent. Az Atlanti-óceánon átkelő vitorlázók hazaútjának viszont kötelező megállóhelye. Mivel az Azori-szigetek Portugáliához tartozó autonóm terület, mely az Európai Unió tagja, így vízum nem szükséges az utazáshoz. Csupán 2 óra az időeltolódás.

Vitorlázás Azori, vitorlázás Azori

Horta (Faial)

Velas (Sao Jorge)

Pico

Indulási kikötők!

Budapestről a portugál légitársasággal lehet odarepülni, lisszaboni átszállással. Az össz repülési idő 5 és fél óra, ha van aznapi csatlakozás. Az esetleges lisszaboni éjszakázást érdemes városnézésre kihasználni. Jegyárak 110.000 Ft-tól.

Az Azori-szigetek időjárása egész évben enyhe, de igen változékony, sok csapadékkal. A szigetek a trópusi és az északi irányokból érkező áramlatok kereszteződésénél találhatóak.

Horta (Faial) - Velas (Sao Jorge) - Angra do Heroismo (Terceira) - Lajes do Pico (Pico) - Horta (Faial)
Horta (Faial) - Velas (Sao Jorge) - Corvo - Angra do Heroismo (Terceira) - Lajes do Pico (Pico) - Praia da Graciosa (Graciosa) - Porta Delgada (Sao Miguel) - Vila do Porto (Santa Maria) - Horta (Faial)
Európai Utazási Biztosító