Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Portugália

Európa délnyugati csücskében bújik meg a csodálatos Portugália. Itt nyílik lehetőségünk Magyarországhoz legközelebb kipróbálni magunkat óceáni hullámok között. Bérelhetünk hajót a lisszaboni Belém Marinából, így egy hét alatt kényelmesen bejárhatjuk a főváros és a tőle 56 mérföldre délre fekvő Sines városa közti területet. A másik portugál hajós desztináció a festői szépségű Algarve tartomány az ország déli részén, amely igazi paradicsom a természet kedvelőinek. Barlangok, sziklafalak közé zárt lagúnák és eldugott homokos strandok várják az ide látogatókat, ahol kedvünkre horgonyozhatunk. A hajósok útját a 10-30 mérföldenként elhelyezkedő marinák teszik még komfortosabbá. A kalandvágyóknak lehetősége van one-way hajózásra a két bázis között.

Lisszabon

Portimao

Indulási kikötők!

Budapestről a TAP vagy a Wizzair légitársasággal lehet közvetlenül Lisszabonba repülni. Algarve repülőtere Faro városában található, ahova szintén a Wizzair-rel juthatunk el közvetlenül a nyári időszakban.

Portugália nem nevezhető nagy területű országnak, azonban éghajlata annál változatosabb. Északon inkább az óceáni, délen a mediterrán hatás érvényesül. A tél enyhe, a nyarak forrók. Ne felejtsük el, hogy az óceán nem melegszik fel augusztusban sem 20-22 °C-nál melegebbre! A szél egész évben kitartóan fúj Beaufort 3-5 erősséggel, viszont a két hajózási térség közül Lisszabon tekinthető szelesebbnek.

Lisszabon - Oeiras - Cascais - Sesimbra - Tróia - Sines - Lisszabon
Portimao - Lagos - Portimao - Albufeira - Vilamoura - Ria Formosa - Portimao
Európai Utazási Biztosító