Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Málta

Tengeri vitorlázás, vitorlás hajóbérlés Málta

Málta földrajzi helyzetéből adódóan ötezer éve stratégiai jelentőségű. Szicíliai vagy tunéziai hajózásra is indulhatunk Máltáról, vagy töltsünk el egy laza hetet csak Málta és szigeteinek (Gozo, Comino és Cominotto) felfedezésével. Kis távolságokkal rengeteg kulturális élményt nyújt.

Málta jachtkikötői a főváros melléköbleiben találhatók, pazar középkori építészeti remekművek között. A főváros Valetta lovagrendi épületei és múzeumai kötelező látnivalók. A szigeten és a városban használjuk a matuzsálem korú helyi buszokat. A fősziget körbe 40 tengeri mérföld, legnagyobb horgonyzó öblei (Mellieha, Gnejna, Fomm ir rieh) homokos stranddal várnak. A természetibb és csöndesebb Gozo-t mindössze 20 mérföld megkerülnünk. Fő jachtkikötője a kiváló Mgarr marina. A két sziget közötti apró szigetcsoport Comino és Cominotto, melyek a híres kék lagúnát fogják közre. Ez a szépséges fürdőhely minden irányú szélben kiváló menedéket nyújt.

Kalkara Marina

Indulási kikötők!

Máltát Wizzair járat köti össze közvetlenül Budapesttel. Vagy érkezhetünk bérhajónkon Szicíliából is.

Afrika közelsége miatt Máltán nyáron mindig meleg van, az időjárás viszont már márciusban és még októberben is nyáriasan kellemes. Az uralkodó széljárás nyugatias. Ősszel zivatarok vonulhatnak át.

Kalkara - Valletta - Ramla-öböl (Gozo)- Comino és Cominotto - Mgarr (Gozo) - Marsaxlokk - Kalkara
Európai Utazási Biztosító