Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Malajzia

Tengeri vitorlázás, vitorlás hajóbérlés: Malajzia

Malajzia az Indiai-óceán és a Dél-Kínai-tenger között található, a nyugati és keleti kereskedők, utazók találkahelye volt mindig is. A 13 államból álló Malajzia viszonylag problémamentes ország Délkelet-Ázsiában. A maláj, a kínai, az indiai és a bennszülött szokások keveredése adja a mai egyedülálló kultúrát. Ez a kulturális olvasztótégely közvetlen hatással van a maláj konyhára, a helyi alapanyagok sokféleségével. Érdemes végigkóstolni! A Langkawi partvidék tele van csodálatos strandokkal és öblökkel. Langkawi szigetétől 10 mérföldre északra már thai szigetek sorakoznak. Phuket és Langkawi között érdemes kihasználni a one-way charter lehetőségét, hogy útjuk során jó széllel végig újat láthassanak. A táv csak 170 tengeri mérföld! A Phuket-i ki/bejelentkezés kb. 1-2 órás procedúra 3-4000 Thai Baht áron. A Langkawi-i be/kijelentkezés csak 100 RM és fél óra alatt megvan.

hajóbérlés Malajzia, hajóbérlés Malajzia

Royal Langkawi Yacht Club

Marina Telaga

Tekek Marina Tioman

Indulási kikötők!

Langkawi szigetére Malajzia fővárosán, Kuala Lumpur-on keresztül juthatunk el vagy bérhajónkon one-way charterben Phuketről.

Az Andamán-tengeren és Nyugat-Malajziában a vitorlás szezon egész évben tart, a térség hurrikán-mentes. Az esős és a száraz évszak váltja egymást. Az esős évszakban májustól októberig a délnyugati-, a száraz évszakban, novembertől áprilisig az északkeleti monszunszél fúj állandóan. Tekintettel az Egyenlítő közelségére a szélerősség ritkán éri el az 5-6-os Beaufort fokozatot. Májustól októberig frissebb a délnyugati szél, 15-25 csomóval érkezik az Indiai-óceán felöl, és zúdítja késődélután nyakunkba a monszunesőt, a levegő 30-35 fokos. Novembertől áprilisig a főszezoni időszakban a hőmérséklet mérsékeltebb, az idő száraz, verőfényes napsütéses és a szél legfeljebb 15 csomós, kelet-északkeletről fúj, ha fúj. A trópusokon a víz és a levegő hőmérséklete majdnem megegyezik, ugyanis a tenger 29-30 fokra is felmelegszik. A hullámzás csak a délnyugati monszunszél idején jelentős. Az apály-dagály jelentős mértékű, akár 3 méteres.

Phuket – Railei Beach – Koh Phi Phi – Koh Phi Phi Lee - Koh Lanta Yai – Koh Mok - Langkawi és Malajzia öblei
Európai Utazási Biztosító