Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Malajzia

Tengeri vitorlázás, vitorlás hajóbérlés: Malajzia

Malajzia az Indiai-óceán és a Dél-Kínai-tenger között található, a nyugati és keleti kereskedők, utazók találkahelye volt mindig is. A 13 államból álló Malajzia viszonylag problémamentes ország Délkelet-Ázsiában. A maláj, a kínai, az indiai és a bennszülött szokások keveredése adja a mai egyedülálló kultúrát. Ez a kulturális olvasztótégely közvetlen hatással van a maláj konyhára, a helyi alapanyagok sokféleségével. Érdemes végigkóstolni! Az északnyuga-maláj partvidék, Penang és Langkawi között tele van strandokkal és öblökkel. Langkawi 50 mérföld körbe, érdemes körbehajózni! Érdekes megállási lehetőségek vannak. Langkawi szigetétől 10 mérföldre északra pedig már thai szigetek sorakoznak: Koh Tarutao, Koh Lipe és a Butang szigetcsoport további tagjai kristálytiszta vízzel, érintetlen korallokkal. Ezek Langkawiról hajózva is meglátogathatók, a ki- és bejelentkezés nem bonyolult. Vagy foglalhatjuk a hajót eleve one-way hajózásra: Phuket és Langkawi között érdemes kihasználni a one-way charter lehetőségét, hogy útunk során jó széllel végig újat láthassanunk. A táv csak 170 tengeri mérföld!

hajóbérlés Malajzia, hajóbérlés Malajzia

Royal Langkawi Yacht Club

Marina Telaga

Tekek Marina Tioman

Indulási kikötők!

Langkawi szigetére Malajzia fővárosán, Kuala Lumpur-on keresztül juthatunk el vagy bérhajónkon one-way charterben Phuketről.

Az Andamán-tengeren és Nyugat-Malajziában a vitorlás szezon egész évben tart, a térség hurrikán-mentes. Az esős és a száraz évszak váltja egymást. Az esős évszakban májustól októberig a délnyugati-, a száraz évszakban, novembertől áprilisig az északkeleti monszunszél fúj állandóan. Tekintettel az Egyenlítő közelségére a szélerősség ritkán éri el az 5-6-os Beaufort fokozatot. Májustól októberig frissebb a délnyugati szél, 15-25 csomóval érkezik az Indiai-óceán felöl, és zúdítja késődélután nyakunkba a monszunesőt, a levegő 30-35 fokos. Novembertől áprilisig a főszezoni időszakban a hőmérséklet mérsékeltebb, az idő száraz, verőfényes napsütéses és a szél legfeljebb 15 csomós, kelet-északkeletről fúj, ha fúj. A trópusokon a víz és a levegő hőmérséklete majdnem megegyezik, ugyanis a tenger 29-30 fokra is felmelegszik. A hullámzás csak a délnyugati monszunszél idején jelentős. Az apály-dagály jelentős mértékű, 2-3 méteres.

Langkawi - Rebak Marina - Datai Bay - Ko Lipe - Ko Tarutao - Telaga Marina - Langkawi
Európai Utazási Biztosító