Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Thaiföld

Tengeri vitorlázás, vitorlás hajó bérlés: Thaiföld

Kedvcsináló: videónk Thaiföldi vitorlázásról.

Egzotikus öblök, korallhomokos partok, pálmafás szigetek, mosolygós ázsiai arcok, olcsóság és szelíden fújó állandó irányú szél – ez Thaiföld, azon belül is a Phuket-i szigetvilág, a Karib-térség és Seychelles után a legkedveltebb célpontja a túravitorlázóknak. Infrastruktúráját tekintve Thaiföld, és azon belül Phuket környéke még érintetlen. Romantikus és ingyenes horgonyzásokat tartogat minden estére, vagy bójára köthetünk szintén díjmentesen. Thaiföld a téli nyaralás és vitorlázás kiváló helyszíne, melegen ajánlott! Gyenge szeles, mint sokan azt az Adrián szeretik. A trópusi éghajlat, az egzotikus táj, az élővilágban még gazdag, meleg vizű tenger és az olcsóság mind az, amely a hajósokat a thai vizekre hajtja. A szállodai komfortot pedig a hajónk biztosítja.

Thaiföld nyugati felén, a Koh Chang szigetvilágban csak egyetlen flottánk dolgozik. A sok érintetlen sziget között hajózva mintha visszamennénk az időben.

Thaiföld keleti felén a Koh Samui-i bázis fantasztikus vitorlázást kínál májustól-októberig. A trópusi búvóhely, Koh Samui jellemzői a finom homokos strandok körülvéve a hagyományos bungalókból álló üdülőtelepekkel. Koh Samui és környéke kiváló választás bármely vízen, víz alatt és vízen kívüli aktív pihenéshez.

Yacht Haven

Koh Chang

Bo Phut Bay

Royal langkawi Yacht Club

Indulási kikötők!

Bangkok-i átszállással Thaiföld főbb szigeteire belső járattal repülhetünk. Bangkokba olcsón repül a Türkish Airlines és különböző charterjáratok Budapestről, 18 óra a repülési idejük. A Qatar Airways előnye, hogy közvetlenül Phuketre repít, nem megy el Bangkok-ba, így a menetidő is csak 15 óra.

Phuket

Az Andamán-tengeren a vitorlás szezon egész évben tart, a térség hurrikán-mentes. Az esős és a száraz évszak váltja egymást. Az esős évszakban májustól októberig a délnyugati-, a száraz évszakban, novembertől áprilisig az északkeleti monszunszél fúj állandóan. Tekintettel az Egyenlítő közelségére a szélerősség ritkán éri el az 5-6-os Beaufort fokozatot. Májustól októberig frissebb a délnyugati szél, 15-25 csomóval érkezik az Indiai-óceán felöl, és zúdítja késődélután nyakunkba a monszunesőt, a levegő 30-35 fokos. Novembertől áprilisig a főszezoni időszakban a hőmérséklet mérsékeltebb, az idő száraz, verőfényes napsütéses és a szél legfeljebb 15 csomós, kelet-északkeletről fúj, ha fúj. Ekkor Magyarországon tél van, Thaiföldön téli nyaralás! A trópusokon a víz és a levegő hőmérséklete majdnem megegyezik, ugyanis a tenger 29-30 fokra is felmelegszik, ez igaz Thaiföldre, Seychelles-re, de még a Karib térségre is. A hullámzás csak a délnyugati monszunszél idején jelentős, amikor fél évig az egész Indiai-óceán bemozgatja a sekély Andamán-tengert is. A thaiföldi hajózás során érdemes kihasználni az apály és a dagályszint váltakozásából fakadó, akár 2 csomós áramlás jelenlétét. Apálykor folyóvízként délre sodor a tenger, dagálykor a partok és észak felé. Az árapály szintváltozás mértéke miatt folyamatosan figyelemmel kell kísérni, hogy a nap mely szakában hol járnak, nem mindegy, hogy az amúgy is sekély öblökben 2-3 méterrel több vagy 6 óra múlva annyival kevesebb víz marad a tőkesúlyos hajó alatt. A legmagasabb és a legalacsonyabb szint mindig újholdkor és teliholdkor van. Ilyen mértékű apály-dagály jelenséggel Európában csak az Atlanti-óceán mentén hajózva találkozhatnak, vagy az egzotikus desztinációk közül még Seychelles-en, de például a Karib-szigeteknél kevésbé.

Koh Chang

Az árapály-szintváltozás kb. 2 méter. Októbertől áprilisig napsütéses, száraz idő a jellemző, gyenge vagy kellemes 5-20 csomós ÉK-i széllel, nyugodt tengerrel -ideális vitorlázási körülményeket biztosítva.

Koh Samui

Az árapály-szintváltozás kb. 2-3 méter. Májustól októberig a szél DNy-i, 5-20 csomós vagy lehet erősebb, néha egy-egy helyi trópusi záporral.

 

Phuket – James Bond sziklák - "Gipsy village" úszó falu - Railei Beach – Koh Phi Phi – Koh Phi Phi Lee - Koh Lanta Yai – Koh Mok - Koh Racha Yai – Phuket nyugati és keleti öblei/szigetei
Európai Utazási Biztosító