Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Kanári-szigetek

Tengeri vitorlázás, vitorlás hajóbérlés: Kanári-szigetek

Kedvcsináló: videónk Kanári-szigeteki vitorlázásról.

A Kanári-szigetek Afrika nyugati partjai előtt, Marokkó szomszédságában, a 28. és 30. szélességi fokok között fekszenek, az Atlanti-óceánban. Egész évben hajózható térség, fő szezonja mégis télen van, hiszen a tengerentúli egzotikus helyszínekhez képest sokkal közelebbi és az idejutás is olcsóbb. A 7 sziget: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, Gomera, Hierro és Palma óriás vulkáni csúcsokkal emelkednek ki az óceánból. Nem is Európában, hanem itt Tenerifén található Spanyolország legmagasabb csúcsa, az örök nyárban is havas Teide (3717m). A szigetek közötti távolságok 20-45 mérföld, ezért a legtöbb bérhajó radarral, Epirbbel, Navtex-szel is szerelt. Az egyhetes hajózásnál mindenképpen hosszabb időt javasolunk, látnivaló lesz bőven vízen és szárazföldön is. One-way hajózásban Lanzarote-i indulással a passzát szél repít végig a szigetek során, Kolombusz Kristóf nyomában 2 hét alatt végigérünk. De többszöri bérléssel is felfedezhetjük a szigetcsoportot, szigetről-szigetre bérelve. A bérhajók Lanzarote, Gran Canaria és Tenerife marináiban várnak. Rendkívüli lehetőség a Baleári-és Kanári-szigetek közötti hajózás (1100 tengeri mérföld). Novemberben a Kanári-szigetekhez, márciusban a Földközi-térségbe vissza lehet hajózni a charter hajókkal önállóan, 3 hét alatt, nagyon kedvező áron. Étteremben is olcsón ehetünk, a Kanári-szigeteken rendkívül alacsony az Áfa. Aki pedig főzni szeret, bőven tud halat fogni a nyílt tengeren és a szigetek körül is.

vitorlázás Kanári, vitorlázás Kanári

Marina del Atlántico

Arona

Pasito Blanco

Indulási kikötők!

A Kanári-szigetek között belső repülőjáratok üzemelnek. Érdemes kihasználni a one-way charter lehetőségét, hogy útjuk során jó széllel minél több szigetet láthassanak.

Egész évben az északkeleti passzátszél fúj, kb. 15-30 csomós. A szigetek magas hegyei miatt kialakuló szélcsatornákban a szélerősség fokozódik, estére lecsökken. A szigetközi áramlás 0,5-4 csomó közötti. Az árapály szintváltozás 1-2 méter. A tenger hőmérséklete állandóan 20 fok körüli. A levegő átlaghőmérséklete egész évben 25-28 fok meleg.

Észak-Tenerife - La Palma - El Hierro - Gomera - Dél-Tenerife
Lanzarote - Fuerteventura - Gran Canaria - Tenerife - Gomera - Tenerife one-way
Európai Utazási Biztosító