Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Kenya

Kelet-afrikai vitorlázás: Kenya-Tanzánia, Zanzibári szigetvilág, Pemba-sziget

 

Kenyában és Tanzániában igazi trópusi korallszigeteknél vitorlázást egy izgalmas afrikai szafarival kombináljuk.

Egy 4 kabinos Fountaine Pajot Orana 44 katamarán várja utasait álomnyaralásra az Indiai-óceánon, Kelet-Afrikában.

Fountaine Pajot Orana 44 négy kabin, négy fürdő és wc. 8+2+2 fő.

Orana 44

Helyismerettel rendelkező magyar kapitánnyal, önellátó vagy teljes ellátással választható.

 

Útiterv-lehetőség:

1.    nap
Érkezés Nairobi-i repülőterére, ahol a privát szafari kisbusz vár minket. A repülőtérről egy 4 napos All inclusive safarival érkezés Mtwapa kikötőjébe.
Első nap első éjszaka Amboseli Nemzeti Park. Szállás: Sentrim Camp Lodge közvetlenül a Kilimanjaro lábánál.
2.    nap
Tsavo West National Park Szállás: Sarova Salt Lick Game Lodge. Egy nagyon különleges felejthetetlen hangulatú szálloda. Az állatok közelsége lenyűgöző.
3.    nap
Tsavo East National ParkSzállás: Ashnil Aruba Lodge. Egy igazán elegáns luxus camping, kínálva a kenyai érzést. Ellátás a safari alatt teljes. A szafarik alatt a járműben az ásványvíz korlátlanul fogyasztható. Az éttermekben az étkezések alkalmával rendelt italokért kell csak fizetni. A járművet a safari teljes időtartalma alatt csak a csoport tagjai használják.
4.    nap
érkezés Mtwapa kikötőjébe, bevásárlás, és beköltözés a katamaránba.
5.    nap
egy éjszakai pihenő után reggeli indulás a vitorlás katamaránnal Tanzániába, Zanzibárra. Az első kikötő Shimoni, ahol egy éjszakát töltünk, és kijelentkezünk Kenyából.
6.    nap
Shimoniból indulva Tanga városba érkezünk, a Tanga Yacht Club kikötőjébe. Itt is szükség lesz az útlevelünkre.
7.    nap
Tanga városból Pemba sziget dél-keleti részére, Mkoani öbölbe vitorlázunk ahol lehorgonyzunk, és az éjszakát töltjük.
8.    nap
kora reggeli indulással Pemba sziget déli részére hajózunk egy 80 éve elsűlyedt hajóroncshoz sznolkerezni, majd vitorlát bontunk, és Zanzibár sziget észak-nyugati csücskére, Nungwiba érkezünk.
9.    nap
szintén kora reggeli indulással a sziget északi részét megkerülve Mnemba szigethez visz az utunk. A sziget tulajdonosa Bill Gates, ezért a szigetre nem léphetünk, de az előtte elterülő óceáni részen az egyik legnagyobb csodát láthatjuk mind az óceán alatt, és felett. Estére visszatérünk Nungwiba.
10.   nap:
kényelmes reggeli indulással délutánra Zanzibár „fővárosába” Stone town-ba érünk.
11.  nap
napközben megismerjük a várost, a Jozani dzsungel erdőt, a Freddy Mercury éttermet, a fűszerpiacot, és számtalan érdekességet.
12.  nap
Zanzibáron töltjük.
13.  nap
A nyaralás végén a repülő Zanzibárból Nairobiba repít vissza minket, onnan pedig Magyarországra.
A programok sorrendjét, idejét, időtartamát a biztonságos hajózás érdekében a kapitány bármikor megváltoztathatja!
Ajánlatkérés és további részletek az elérhetőségeinken.

Diani Beach

Indulási kikötők!

Az odajutáshoz több légitársaság közül is választhatunk. Nairobiba repül a Lufthansa, a Quatar Airways, a Turkish Airlines, Bécsből az Ethiopian Airlines, és az Air France/KLM is. A tanzániai Zanzibárnak is van nemzetközi repülőtere.

Nairobi-Mombasa között szafari jeep transzfer.

Kenyát  az Egyenlítő szeli ketté, ezért trópusi meleg van két évszakkal, melyek az esős és a száraz évszak. A fő esős évszak áprilistól júniusig tart, jellemzően trópusi csapadékkal a délkeleti monszun miatt. A második esős évszak kevesebb esővel szeptembertől novemberig tart.

A fő szélviszonyok novembertől áprilisig az észak-keleti irányú, áprilistól novemberig pedig a dél-keleti monszun az uralkodó szélirány. Az átlag szélerősség 15 csomó, de ritkán erősebb, 25-30 csomó körüli szelek is előfordulnak, bár ezek csak pár napig tartanak. A Kelet-afrikai partszakasz hurrikánmentes. Az ár-apály 2 – 4,5m közötti, így mindenképpen szmolni kell vele hajózáskor. A tengerparton és az óceánon átlag 30°C a hőmérséklet, a nap reggel 6:30-kor kel, és 18:30-kor nyugszik, így 12 órán keresztül süt. A hajózási főszezon július-augusztus és az évvége, novembertől áprilisig tart. Ebben az időszakban gyakorlatilag nincs égi áldás.

Az Indiai óceán csendes természetű Kenya és Tanzánia térségében, 0,5 – 2m közötti hullámokkal. A hajózás teljesen biztonságos, nincsenek kalózok, vagy lopások, nem törik fel a hajókat. A US Navy rendszeresen járőrözik a térségben, leginkább az illegális bevándorlók után kutatnak, akik a teherhajók fedélzetén érkezhetnek Afrikába.

Mtwapa – Mombasa – Diani beach – Shimoni – Tanga – Pemba sziget – Zanzibári szigetvilág – Stone town.
Mombasa – Zanzibár one-way vagy Zanzibár – Mombasa one-way hajózás.
Európai Utazási Biztosító