Akciók

Feliratkozás a merfoldyachting.hu hírlevelére

Madeira

A Madeira-szigetek Portugáliához tartozó szigetcsoport az Atlanti-óceánon. A névadó Madeira a legnagyobb a szigetek közül, ám Budapest területénél csupán másfélszer nagyobb. A sziget gerincét alkotó 1800 méter magas vulkanikus hegyvonulat oldalát örökzöld babérlombú erdő borítja, amely télen-nyáron remek kirándulási lehetőséget biztosít a szigetre látogatóknak. A főszigettől északkeletre található Porto Santo és a délkeletre húzódó Kopár- vagy Sivatag-szigetek (Desertas Islands) az emberi tevékenységnek köszönhetően gyér növényzetűek. Előbbi 25 mérföld, utóbbi 15 mérföld távolságra fekszik Madeirától. Bérhajónkkal indulhatunk a főszigetről vagy Porto Santo-ról, így egy hét alatt kényelmesen bejárhatjuk mindhárom szigetet, szigetcsoportot. Marinák várnak Quinta do Lorde, Calheta és Porto Santo városokban, a Sivatag-szigeteknél horgonyozni tudunk.

   

Funchal

Porto Santo

Indulási kikötők!

Budapestről a TAP légitársasággal lehet Funchal városába, Madeirára a leggyorsabban és legegyszerűbben eljutni, lisszaboni átszállással. Mivel a portugál fővárosból naponta több járat is elérhető, érdemes egy lisszaboni városnézéssel kezdeni nyaralásunkat. A jegyek szezontól függően kb. 50 ezer forinttól indulnak.

Madeira időjárása egész évben enyhe, de igen változékony. A tengerszint közelében az éghajlat szubtrópusi, azonban a magassággal párhuzamosan csökken a hőmérséklet. A központi gerinc északi oldalát sokkal több csapadék éri, így éghajlata is valamivel hűvösebb a sziget déli felénél. Habár elsősorban nyári desztinációnak ajánljuk, februárban sem esik a hőmérséklet 18-20 °C alá. Májustól szeptemberig a szélerősség Beaufort 3-5, a többi hónapban 6-os szelek is előfordulhatnak.

Funchal - Quinta do Lorde - Calheta - Porto Santo - Desertas - Funchal
Európai Utazási Biztosító